Limuzina prinţului Philip al Marii Britanii a ajuns fier vechi în Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Limuzina prinţului Philip este acum fier vechi, în ciuda valorii sale. FOTO:www.dailymail.co.ul
Limuzina prinţului Philip este acum fier vechi, în ciuda valorii sale. FOTO:www.dailymail.co.ul

O limuzină vintage pe care prinţul Philip al Marii Britanii trebuia să o folosească în timpul unei vizite în Bucureşti, în 2001, a fost părăsită în parcarea unui hotel din Capitală. De peste 13 ani, automobilul prăfuit este ignorat de Ambasada Regatului Unit, proprietarul de drept, în ciuda cererilor făcute de stafful hotelului, arată Daily Mail.

Prinţul trebuia folosească automobilul vintage Daimler DS 420 în timpul vizitei sale în România cu ocazia unei întâlniri a World Wildlife Fund, o organizaţie non-guvernamentală pentru conservarea naturii şi restaurarea ecologică a mediului natural. Un incident neprevăzut a făcut ca acesta să nu pornească exact în momentul în care era nevoie. Astăzi, limuzina prăfuită se află în parcarea unui hotel din centrul Capitalei. Pentru că nimeni nu a revendicat-o, maşina a adunat praful în ultimii 13 ani.

Reprezentanţii hotelului spun că au cerut în instanţă ca automobilul să intre în proprietatea lor şi urmăresc să-l expună alături de o Volga rusească, uitată în acelaşi loc de un oficial rus în timpul unei vizite în România.

Managerul parcării spune că a găsit maşina acolo atunci a luat în administrare locul. A aflat mai târziu că, în umra incidentului din 2001, nimeni nu a mai vrut să aibă nimic de-a face cu autovehicului. „Nimeni n-a vrut să-şi asume responsabilitatea. Din datele noastre, maşina aparţine Ambasadei Regatului Unit la Bucureşti, iar noi am făcut mai multe cereri către proprietar pentru a ridica maşina ori pentru a renunţa la drepturile asupra ei, întrucât datorează o mulţime de bani reprezentând taxa de parcare“, a explicat Mihai Antol, managerul parcării, citat de DailyMail.

„Probabil că a fost destul de stânjenitor atunci când un Daimler aranjat special pentru o vizită regală să nu pornească“, glumeşte Antol.

„Ambada Marii Britanii la Bucureşti nu deţine nicio maşină ce are caracteristicile tehnice descrie“, au răspuns reprezentanţii britanici jurnaliştilor de la Daily Mail. Totuşi, familia regală a Marii Britanii are trei astfel de maşini la dispoziţie.

Acest model de Daimler DS 420 este rar şi extrem de valoros, doar 4.116 modele fiind produse între 1968 şi 1992. Maşina are 245 cai putere, 3,65 metri în lungime şi cântăreşte mai bine de duă tone. Un model similar, în valoare de aproape 200.000 de lei, a aparţinut prinţului Qatarului.
 

limuzina
Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite