Lavrov avertizează Finlanda că orice încercare de aderare la NATO ar avea „repercusiuni politice şi militare serioase”

0
0
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Ministerul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a avertizat vineri Finlanda că orice încercare de aderare la NATO ar avea „repercusiuni politice şi militare”, relatează CNBC.

Mesajul transmit pe Twitter este o ameninţare directă la statul nordic, care a rămas neutru de peste un secol.

”Considerăm că angajamentul guvernului finlandez pentru o politică nealiniată militar este un factor important pentru asigurarea stabilităţii şi securităţii în nordul Europei. Intrarea Finlandei în NATO ar avea repercusiuni politice şi militare serioase”, a scris ministerul Serghei Lavrov pe pagina sa de Twitter.

Atacul militar total al Rusiei asupra Ucrainei, o naţiune suverană care nu a reprezentat nicio ameninţare pentru graniţele sale, a făcut ca mai multe ţări din Europa să-şi regândească deciziile de a nu adera la NATO.

Invazia a fost determinată parţial de teama preşedintelui rus Vladimir Putin că Ucraina va adera la NATO şi va deveni o democraţie în stil occidental pe deplin funcţională.

Joi, premierul finlandez Sanna Marin a declarat că invazia rusă va schimba dezbaterea de lungă durată din Finlanda cu privire la apartenenţa la NATO.

”Finlanda nu se confruntă în prezent cu o ameninţare militară imediată, dar acum este clar că dezbaterea privind aderarea la NATO în Finlanda se va schimba”, a spus Marin, potrivit YLE News.

Vineri, Finlanda şi Suedia s-au alăturat discuţiilor tuturor şefilor de stat ai statelor membre ale NATO.

Mai multe - Europa

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite