Kievul, „şocat” şi „profund dezamăgit” că UE nu recunoaşte invazia rusă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
„Kievul apreciază sprijinul consistent al UE pentru Ucraina, însă este profund dezamăgit de poziţia Bruxellesului faţă de cele mai noi evoluţii. Mai exact, de lipsa acesteia.”
„Kievul apreciază sprijinul consistent al UE pentru Ucraina, însă este profund dezamăgit de poziţia Bruxellesului faţă de cele mai noi evoluţii. Mai exact, de lipsa acesteia.”

Ministerul Afacerilor Externe de la Kiev a anunţat pe surse că răspunsul Uniunii Europene faţă de ceea ce ucrainenii numesc „o invazie rusă nedisimulată” în Ucraina este „profund dezamăgitor”. „Vorbim despre o agresiune clară a Rusiei asupra Ucrainei, prin intermediul armatei regulate, iar UE a fost informată. Faptul că UE a tăcut şi nu recunoaşte asta ne şochează. UE trebuie să se hotărască”, a declarat o sursă sub anonimat.

Kievul se declară „profund dezamăgit” de tăcerea UE faţă de „invazia rusă” şi cere o poziţie clară. Ministerul ucrainean al Externelor se declară „şocat” de reacţia Bruxellesului. „Kievul apreciază sprijinul consistent al UE pentru Ucraina, însă este profund dezamăgit de poziţia Bruxellesului faţă de cele mai noi evoluţii. Mai exact, de lipsa acesteia. Am făcut câteva declaraţii publice, dar acelea trec prin toate filtrele diplomatice”, a declarat o sursă din cadrul Ministerului pentru presa ucraineană. 

„Nu înţelegem care este poziţia UE în actuala situaţie. Vorbim despre o agresiune clară a Rusiei asupra Ucrainei, prin intermediul armatei regulate, iar UE a fost informată. Faptul că UE a tăcut şi nu recunoaşte asta ne şochează. UE trebuie să se hotărască”, a adăugat sursa. 

Aceasta a adăugat că, din semnalele primite până acum, UE nu recunoaşte invazia rusă şi nu intenţionează să-şi clarifice poziţia cu privire la evenimentele de astăzi. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite