Kievul denunţă lipsa de acţiune a CICR pentru prizonierii ucraineni

0
Publicat:

Conducerea de la Kiev a denunțat, marți, lipsa de acțiune a Comitetului Internațional al Crucii Roșii (CICR) în cazul soldaților care sunt prizonieri ai rușilor.

Kievul denunţă lipsa de acţiune a CICR pentru prizonierii ucraineni Foto Facebook/Volodimir Zelenski
Kievul denunţă lipsa de acţiune a CICR pentru prizonierii ucraineni Foto Facebook/Volodimir Zelenski

Kievul constată la fiecare schimb de prizonieri că CICR nu s-a implicat pentru a-i ajuta pe soldații prizonieri care au fost supuși la tortură zilnică prin foamete și electrocutare. 

"Din păcate, la fiecare schimb, constatăm că lipsa de acţiune a CICR a dus la torturarea zilnică a prizonierilor noştri de război şi a ostaticilor civili prin foamete, prin electrocutări", a declarat ofiţerul ucrainean pentru drepturile omului, Dmitro Lubineţ, potrivit unui comunicat al preşedinţie, relatează Agerpres. 

Lubineț declară că CICR nu își îndeplinește mandatul, acela de a vizita prizonierii militari și civili aflați în zonele de conflict. 

Andrid Iermak, șeful cabinet al președinției ucrainene, a afirmat că "Ucraina aşteaptă şi cere de la CICR determinarea adecvată pentru a obţine acces la prizonierii ucraineni în Olenivka".

Conducerea de la Kiev a cerut de mai multe ori ca o echipă a CICR să meargă la închisoarea din Donețk, ocupată de ruși, pentru a verifica condițiile sanitare în care sunt ținuți prizonierii militari și civili ucraineni.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite