Țara care nu va instrui militari ucraineni: „Nu este o idee bună”

0
Publicat:

Uniunea Europeană (UE) a pregătit un plan prin care țările din blocul comunitar vor instrui mii de soldați ucraineni, însă Ungaria a decis să nu participe.

 Soldații ucraineni vor fi instruiți de țări membre UE FOTO Shutterstock
Soldații ucraineni vor fi instruiți de țări membre UE FOTO Shutterstock

„Azi s-a luat decizia ca UE să efectueze o misiune de pregătire pentru soldații armatei ucrainene", a declarat ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto,  adăugând că Ungaria nu susține această decizie, scrie agenția rusească de presă de stat, TASS.

„Nu considerăm că este o idee bună sau ceva care să nu ducă la o escaladare" a conflictului ucrainean, a mai spus Szijjarto. Prin urmare, a explicat el, Ungaria „nu a fost de acord cu înființarea acestei misiuni".

De asemenea, ministrul a precizat că Ungaria nu va suporta nicio cheltuială legată de această misiune de antrenament pentru militarii ucraineni.

În același timp, el a reafirmat poziția guvernului ungar, care intenționează să nu permită ca țara să fie atrasă în conflictul din Ucraina.

„Scopul nostru este să asigurăm securitatea poporului maghiar și a Ungariei", a declarat Szijjarto.

De asemenea, el s-a pronunțat în favoarea păstrării canalelor de comunicare cu Rusia și a soluționării conflictului ucrainean prin negocieri.

„Dacă închidem canalele de comunicare cu Rusia, atunci vom pierde chiar și o speranță de pace", a subliniat înaltul diplomat.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite