Kievul cere ca Belarusul, Iranul și Coreea de Nord să fie trase la răspundere pentru implicarea lor în agresiunea din Ucraina

0
Publicat:

Consilierul prezidențial ucrainean Mîhailo Podoliak a cerut joi ca Belarusul, Coreea de Nord și Iranul să fie trase la răspundere pentru implicarea lor în războiul din Ucraina.

Mîhailo Podoliak FOTO president.gov.ua
Mîhailo Podoliak FOTO president.gov.ua

Într-un mesaj publicat pe Twitter, Podoliak atrage atenția că cele trei țări conduse de regimuri autoritare sunt implicate în agresiunea rusă, uciderea civililor și distrugerea deliberată a orașelor din Ucraina.

Potrivit lui Podoliak, Iranul participă la agresiune cu drone și rachete, Coreea de Nord cu arme și muniții, iar Belarusul cu echipamene și punându-și la dispoziție infrastructura și teritoriul.

Podoliak a publicat acest mesaj la o zi după ce Casa Albă a acuzat Coreea de Nord de faptul că oferă arme mercenarilor Wagner, angajați în bătălia pentru Bahmut.

De asemenea, Kievul a acuzat Iranul că a livrat drone și rachete pentru armata rusă. Teheranul a respins inițial această acuzație, după care a recunoscut că a furnizat drone Moscovei, dar cu câteva zile înainte de începutul invaziei. Kievul afirmă că Teheranul a continuat livrările de drone și rachete și după lansarea invaziei.

În ceea ce privește Belarusul, liderul său, Aleksandr Lukașenko, le-a permit soldaților ruși să-i folosească țara ca rampă de lansare pentru asaltul din februarie asupra nordului Ucrainei. În prezent, Lukașenko este suspectat că intenționează să cedeze presiunilor Moscovei și să intervină direct în războiul din Ucraina.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite