Jurnalista Oleksandra „Sasha” Kuvshynova şi cameramanul Pierre Zakrzewski au fost ucişi în Ucraina în timp ce relatau pentru Fox News

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursa foto: Fox News
Sursa foto: Fox News

Jurnalista Oleksandra „Sasha” Kuvshynova a fost ucisă, luni, în Ucraina în acelaşi incident în care a murit şi cameramanul Pierre Zakrzewski, a anunţat Fox News. Kuvshynova avea 24 de ani iar Zakrzewski 55 de ani, potrivit Variety.

Kuvshynova lucra ca jurnalist consultant independent pentru Fox New în Ucraina. Ea ajuta cu informaţii şi surse. Zakrzewski a fost cameraman pentru Fox News.

Zakrzewski, Kuvshynova şi corespondentul Fox News Benjamin Hall relatau din Horenka, în afara Kievului, atunci când vehiculul lor a fost bombardat. Hall a rămas internat în Ucraina. 

„Sasha a fost incredibil de talentată şi şi-a petrecut săptămâni întregi lucrând direct cu întreaga noastră echipă acolo, operând non-stop pentru a se asigura că lumea ştie ce se întâmplă în ţara ei. Echipa noastră din Ucraina spune că Sasha avea o pasiune pentru muzică, arte şi fotografie şi că era o bucurie să lucrezi cu ea. Câţiva dintre corespondenţii şi producătorii noştri au petrecut zile lungi cu ea relatând şi au cunoscut-o personal, descriindu-o drept muncitoare, amuzantă, bună şi curajoasă. Visul ei a fost să conecteze oameni din întreaga lume şi să le spună poveştile, iar ea şi-a îndeplinit asta prin jurnalismul ei”, a declarat directorul general al Fox News, Suzanne Scott, într-o notă.

„Pierre a fost un fotograf de război care a acoperit aproape fiecare poveste internaţională pentru Fox News, din Irak până în Afganistan şi până în Siria. Pasiunea şi talentul lui de jurnalist au fost de neegalat. Cu sediul la Londra, Pierre lucra din februarie în Ucraina. Talentele lui erau vaste şi nu a existat un rol în care să nu fi ajutat în domeniu - De la fotograf la inginer, la editor şi producător - şi a făcut totul sub o presiune imensă cu o îndemânare extraordinară. S-a angajat profund să spună povestea, iar curajul, profesionalismul şi etica sa în muncă au fost renumite în rândul jurnaliştilor din fiecare instituţie de presă. Era extrem de popular - toţi cei din industria media care au acoperit o poveste străină îl cunoşteau şi îl respectau pe Pierre”, a mai spus Scott.

Vă recomandăm şi: 

Polonia cere acordarea rapidă a statutului de candidat la aderarea la UE pentru Ucraina şi o misiune NATO de menţinere a păcii VIDEO

Zelenski către jurnalişti, după întâlnirea cu premierii din Polonia, Cehia şi Slovenia: Cu astfel de aliaţi vom câştiga acest război

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite