Islamiștii au planificat atacuri teroriste la Köln, Viena și Madrid în timpul slujbelor de Crăciun

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Au fost efectuate mai multe arestări în Germania și Austria, arată portalul Focus-online.

Catedrala din Koln. Foto: Arhiva Adevărul
Catedrala din Koln. Foto: Arhiva Adevărul

O celulă teroristă islamistă a planificat atacuri asupra bisericilor din Köln, Viena și Madrid în timpul slujbelor de Crăciun. Drept urmare, au fost efectuate mai multe arestări în Germania și Austria, scrie portalul de știri Focus-online.

În Catedrala din Köln, după cum indică portalul, a fost folosit un câine sniffer pentru a căuta explozibili. Poliția vrea să se asigure că nu există obiecte periculoase în catedrală. „Din cauza avertismentului de amenințare cu bombă pentru Catedrala din Köln, poliția locală va lua măsuri speciale de securitate în seara de Crăciun”, a declarat un purtător de cuvânt al forțelor de ordine din Köln pentru ziarul Bild am Sonntag. Poliția nu va mai comenta amenințarea cu bombă din cauza anchetei în curs.

În acea seară vom ține cont de totul pentru a garanta siguranța vizitatorilor catedralei în ajunul Crăciunului. De comun acord cu ofițerul de securitate al catedralei, după slujba de seară biserica este percheziționată de câini adulmecători și apoi încuiată. Mâine toți vizitatorii vor fi verificați înainte de a intra în catedrală”, a declarat șeful poliției criminale din Köln, Michael Esser.

Poliția din Viena a anunțat, de asemenea, măsuri de securitate sporite în locurile publice în perioada Crăciunului din cauza amenințării crescute a terorismului în Europa. Catedrala Sf. Ștefan este și ea în pericol.

Poliția din capitala Austriei a anunțat creșterea măsurilor de securitate în locurile publice în perioada Crăciunului din cauza amenințării crescute a terorismului în Europa.

Din cauza nivelului crescut al amenințărilor teroriste din Austria în perioada Crăciunului, în general, există un risc deosebit. Odată cu amenințările de atacuri asupra evenimentelor de Crăciun în toată Europa - în special în jurul datei de 24 decembrie - autoritățile au intensificat măsurile de securitate adecvate în locurile publice”, spune un mesaj de pe site-ul departamentului.

Oamenii legii au remarcat că se va acorda o atenție deosebită monitorizării bisericilor și evenimentelor religioase, în special slujbelor bisericești, precum și piețelor de Crăciun. Cei care doresc să participe la astfel de evenimente trebuie să aducă un act de identitate și să fie pregătiți să fie supuși unui control de securitate. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite