Inundaţiile din nord-vestul Bulgariei au făcut doi morţi şi sute de persoane evacuate

0
0

Un bărbat şi o femeie au murit înecaţi în urma inundaţiilor care afectează nord-vestul Bulgariei, iar aproximativ 900 de persoane au fost evacuate de serviciile de intervenţie, a anunţat duminică Ministerul bulgar de Interne, relatează AFP.

Autorităţile au anunţat descoperirea corpurilor neînsufleţite ale unui bărbat şi unei femei în vârstă, în locuinţele lor.

Aproximativ 800 de locuitori din oraşul Miziia au fost evacuaţi în noaptea de sâmbătă spre duminică, după ce râul Skut a inundat mai multe zone din oraş. Pe alocuri, apa ajunge până la trei metri, a precizat Ministerul de Interne. Electricitatea a fost întreruptă în zonă din motive de securitate.

În plus, 100 de persoane au fost evacuate din localitatea vecină Kruşoviţa, în timp ce casele, grădinile şi drumurile au fost afectate de inundaţii în multe alte sate.

"Zeci de case s-au prăbuşit, alte sute sunt sub ape. Situaţia este critică", a explicat duminică ministrul de Interne, Ţvetlin Iovcev.

Operaţiunile de ajutor sunt în desfăşurare, cu aproximativ 300 de salvatori, pompieri şi poliţişti mobilizaţi, precum şi două elicoptere ale armatei trimise în zonă duminică.

Aceste inundaţii au blocat principalul drum care leagă Miziia de centrul regiunii Vraţa (nord-vest). Începând din iunie, Bulgaria a fost afectată de precipitaţii abundente, cu numeroase alerte de inundaţii emise de autorităţi.

Un bărbat şi mama sa au decedat la mijlocul săptămânii în satul Vranilovţi (centru), în timp ce 14 persoane, dintre care doi copii, au murit în inundaţiile din regiunea Varna (nord-est) la jumătatea lui iunie.
 

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite