Inspecţii în toate cazărmile din Germania pentru depistarea eventualelor simboluri naziste

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea armatei germane a anunţat că a ordonat inspecţii în toate cazărmile după un scandal provocat de descoperirea unor simboluri naziste în două dintre acestea, transmite France-Presse.

„Inspectorul-şef al Bundeswehrului a ordonat această inspecţie în toate proprietăţile armatei pentru a se verifica dacă în acestea se găsesc relicve ale Wehrmachtului (armata regimului nazist, n.red.)“, a declarat duminică un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării, adăugând că, în cazul în care vor fi descoperite astfel de simboluri, acestea vor fi înlăturate.

Decizia a fost luată în urma unui scandal care a zguduit Bundeswehrul şi Ministerul Apărării în ultimele două săptămâni. Este vorba despre arestarea unui ofiţer în vârstă de 28 de ani de la baza franco-germană de la Illkirch, în apropiere de Strasbourg (estul Franţei), suspectat că a plănuit asasinarea unor personalităţi de stânga sau a unor străini, dându-se drept refugiat sirian.

Despre acest tânăr s-a aflat ulterior că susţinea de mai mulţi ani teze ultranaţionaliste şi xenofobe. 

O inspecţie la cazarma sa din Illkirch a dus la descoperirea unor relicve ale Wehrmachtului, expuse de ceva vreme într-o sală comună a bazei, dar fără ca acest lucru să fi atras atenţia cuiva.

Ministerul Apărării, care interzice astfel de obiecte, a descoperit apoi un caz similar într-o altă bază militară - la Donaueschingen, în sud-vestul Germaniei. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite