În Dijon, cecenii par să fi câştigat lupta cu magrebienii şi impun „legea munţilor“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maşină incendiată la Dijon în timpul confruntărilor dintre ceceni şi magrebieni
Maşină incendiată la Dijon în timpul confruntărilor dintre ceceni şi magrebieni

În capitala Burgundiei s-a impus legea munţilor . În Dijon, cecenii par să fi câştigat pe toată linia în înfruntarea lor cu magrebinii şi au început să controleze străzile în dauna nord-africanilor şi albanezilor .

Demonstraţiile de forţă ale grupurilor infracţionale de origine cecenă ”sunt din ce în ce mai frecvente pe teritoriul Franţei şi ating un nivel de violenţă fără precedent”, se arată într-o notă confidenţială a Direcţiei Centrale a Poliţiei Judiciare (DCPJ). Nota Poliţiei judiciare apare după ce zeci de ceceni înarmaţi cu bâte şi răngi au comis, începând de vinerea trecută, în oraşul Dijon, mai multe acte de violenţă, în cadrul unei aşa-zise ”expediţii de răzbunare”. 

 Potrivit poliţiei, indivizi mascaţi din cartierul Les Grésilles din Dijon, au distrus camerele de supraveghere şi au dat foc maşinilor şi tomberoanelor. O echipă de jurnalişti francezi de la un post de televiziune a fost agresată. Şoferul vehiculului lor a fost atacat, iar maşina a fost avariată şi aruncată într-o baricadă în flăcări, potrivit autorităţilor. În weekend, zeci de bărbaţi ceceni s-au adunat în centrul oraşului Dijon, iar mai târziu în cartierul Grésailles, pentru a regla conturile. 

Se pare că s-au făcut apeluri pe reţelele de socializare pentru ca membrii comunităţii cecene să răzbune atacul asupra unui tânăr comis de câţiva nord-africani, a declarat procurorul Dijonului, Eric Mathais. Luni, poliţia a afirmat că bărbaţii mascaţi nu erau din afara oraşului, ci „din Dijon”. Poliţia a avut nevoie de întăriri. Au fost arestate patru persoane, iar ordinea a fost restabilită abia luni seara, înainte de ora zece. Ministrul de interne, Christophe Castaner a declarat că violenţa este „inacceptabilă” şi a promis un „răspuns ferm”. 

O anchetă a evenimentelor este în curs de desfăşurare. Primarul socialist şi fostul ministru François Rebsamen şi-a exprimat îngrijorarea faţă de evenimente, înaintea alegerilor locale: „Calea justiţiei este prea lentă şi poliţia nu are mijloacele necesare  pentru a-şi face treaba, comunitatea cecenă a venit aici pentru a-şi impune propria justiţie. Dacă aşa stau lucrurile, aceasta nu mai este o republică.”

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite