Imagini cu explozia care a avariat Podul Crimeea VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Explozia care a avariat Podul Crimeea, de peste strâmtoarea Kerci, a fost surprinsă de camerele de supraveghere. Videoclipul cu momentul deflagrației circulă pe rețelele de socializare.

UPDATE 10.36 Comitetul antiterorism din Rusia a anunțat că a fost vorba despre o explozie, dar presa rusă vorbește despre două deflagrații, una la partea rutieră a podului și a doua la partea feroviară.

***

Potrivit autoritășilor ruse, Podul Crimeea a fost avariat de explozia unei mașini-capcană.

A fost afectată porţiunea rutieră a podului, susţine Comitetul naţional antiterorist rus, citat de agenţiile de presă ruse, transmite Agerpres.

"Astăzi la ora locală 06:07 (03:07 GMT) pe partea rutieră a podului Crimeii a avut loc explozia unei maşini-capcană care a antrenat incendierea a şapte cisterne feroviare ce se îndreptau spre Crimeea", a indicat Comitetul.

Autorităţile ruse în domeniul drumurilor au indicat pe site-ul lor că traficul pe pod este "întrerupt temporar".

Cauzele incendiului "sunt pe cale să fie stabilite", potrivit Căilor ferate din Crimeea.

Circulația pe pod a fost oprită în totalitate

Acest pod, construit cu costuri mari la ordinul lui Vladimir Putin, serveşte în special pentru transportul echipamentelor militare ruseşti pentru armata rusă care luptă în Ucraina.

Potrivit Agenţiei ruse pentru mare şi ape interioare, traficul maritim pe sub pod şi în toată strâmtoarea Kerci nu a fost întrerupt în pofida incendiului, notează EFE. Declaraţia agenţiei clarifică un anunţ anterior făcut de un purtător de cuvânt al autorităţii locale de reglementare a transporturilor din Taman, potrivit căruia traficul şi serviciile feroviare urmau să fie suspendate în toată strâmtoarea Kerci, informează Agerpres.

Rusia a afirmat întotdeauna că podul nu riscă nimic, în pofida luptelor în Ucraina, dar a ameninţat Kievul cu represalii dacă forţele ucrainene ar încerca să atace podul sau Crimeea.

Podul Crimeei a fost construit de ruși după invadarea din 2014 a peninsulei și a fost inaugurat chiar de Vladimir Putin, în 2018, liderul de la Kremlin conducând personal un camion pentru a testa soliditatea podului de importanță strategică.

Mai multe explozii au avut loc în ultimele luni la instalaţii militare din Crimeea, rezultat probabil al operaţiunilor militare ucrainene, cum ar fi la baza militară din Djankoi, devastată în august de o deflagraţie la un depozit de muniţii.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite