Un grup de hackeri ruși amenință că va publica documente judiciare ale lui Donald Trump

0
Publicat:

LockBit, un grup notoriu de hackeri ruși, amenință că va face publice documentele judiciare pe care susține că le-a furat de la oficiali din Georgia dacă nu primește o răscumpărare.

Donald trump, fostul președinte SUA FOTO: Arhivă
Donald trump, fostul președinte SUA FOTO: Arhivă

Hackerii LockBit amenință că vor face publice documentele judiciare ale lui Trump pe care le-a furat din cazul de interferență electorală din comitatul Fulton, Georgia, dacă acesta nu plătește, scrie businessinsider.com.

Grupul de hackeri a postat online o declarație în engleză și rusă în care cere bani. De asemenea, în mesaj grupul îl susține pe Trump în alegerile din 2024 și îl numește pe Biden o "marionetă" care ar trebui să se retragă.

Ultimul termen limită a expirat deja. Dar joi, cu câteva ore înainte de expirarea termenului limită, a dispărut un cronometru cu numărătoare inversă de pe site-ul grupului. Nu este clar dacă grupul are documentele pe care le pretinde și dacă mai intenționează să le facă publice.

Cine este LockBit?

LockBit este un grup de ransomware cu sediul în Rusia, care a devenit celebru pentru tacticile sale de extorcare pe două direcții, potrivit Departamentului de Trezorerie al SUA.

Infractorii cibernetici piratează cantități masive de date de la victimele lor, apoi criptează computerele victimelor și cer o răscumpărare pentru a le debloca informațiile, precizează Departamentul de Trezorerie.

Nu este vorba doar de un singur individ care execută aceste atacuri; Departamentul Trezoreriei a numit LockBit un grup "Ransomware-as-a-Service", în cadrul căruia infractorii cibernetici din întreaga lume plătesc pentru a utiliza software-ul grupului pentru a-și desfășura propriile atacuri.

În schimb, LockBit primește un procent din răscumpărare.

LockBit există cel puțin din 2019, iar în 2022 a fost cel mai prolific serviciu de ransomware din lume, a precizat Trezoreria.

În doar câțiva ani de funcționare, LockBit a adunat peste 2.000 de victime și a colectat peste 120 de milioane de dolari în fonduri pentru răscumpărări, potrivit Departamentului de Justiție.

LockBit a țintit fără discriminare toate tipurile de organizații, inclusiv spitale, bănci, școli și multe agenții guvernamentale, potrivit Agenției pentru securitatea cibernetică și a infrastructurii.

Printre țintele sale recente se numără Boeing, Serviciul Național de Sănătate și Royal Mail din Marea Britanie, precum și Banca Industrială și Comercială a Chinei, deținută de stat, a relatat anterior Business Insider.

LockBit a pătruns pentru prima dată în sistemele informatice ale comitatului Fulton pe 27 ianuarie.

Dar nu este clar exact câți bani cere LockBit și este posibil ca grupul să nu aibă nici măcar documente care să nu fie deja disponibile publicului, a raportat anterior BI.

Un efort polițienesc internațional care a durat ani de zile și care a implicat FBI și National Crime Agency din Marea Britanie a confiscat în cele din urmă 34 de servere LockBit și a închis site-ul său web la 20 februarie.

Însă, până la sfârșitul săptămânii, LockBit a revenit, reînnoind cererile de răscumpărare și amânând termenul limită până joi.

Iar miza ar putea fi mare - dacă îl credeți pe LockBit pe cuvânt. Grupul a declarat într-o postare de sâmbătă că documentele furate "conțin o mulțime de lucruri interesante și cazuri judiciare ale lui Donald Trump care ar putea afecta viitoarele alegeri din SUA".

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite