Guvernul Georgiei a căzut după ce mai mulţi miniştri au demisionat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul georgian a demisionat miercuri, împreună cu întreg cabinetul său, după un lanţ de demisii ale miniştrilor, transmite agenţia EFE, citată de Agerpres.

Ministrul sporturilor este ultimul dintre cei şapte membri ai guvernului gerogian care au demisionat, executivul de la Tbilisi fiind alcătuit din 21 de miniştri. 

Întrucât Constituţia prevede că schimbarea unei treimi dintre membrii Cabinetului impune solicitarea votului de încredere al Parlamentului, premierul Irakli Garibaşvili a trebuit să-şi prezinte demisia, notează Agerpres.

Acum fragila majoritate parlamentară (76 de mandate din 150) care susţine coaliţia Visul Georgian are la dispoziţie o săptămână pentru a propune preşedintelui Bidzina Ivanişvili un candidat pentru postul de prim-ministru. Dacă preşedintele îl va accepta, premierul desemnat va avea ca termen alte şapte zile pentru a întocmi lista Cabinetului şi programul de guvernare, ultima etapă fiind votul din Parlament.

Conform presei locale, Ivanişvili are slabe şanse să revină la conducerea guvernului, candidatul cel mai probabil pentru acest post fiind noul ministru al mediului, Nodar Dzhavajişvili, care a fost până săptămâna trecută preşedintele Băncii Centrale a Georgiei, conchide Agerpres.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite