Guvernul britanic afirmă că vrea „să doboare” regimul lui Putin, după care dă înapoi şi spune că vrea „să oprească” Rusia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Guvernul lui Boris Johnson vrea „să doboare regimul lui (Vladimir) Putin” prin sancţiunile impuse ca măsuri de retorsiune faţă de invazia Ucrainei de către Rusia, a declarat luni un purtător de cuvânt al Executivului britanic, după care a dat înapoi şi a respins faptul că Regatul Unit ar căuta „o schimbare de regim”, precizând că ar urmări „să oprească” Rusia, relatează AFP.

Sancţiunile impuse de către Regatul Unit Rusiei, care-l vizează personal pe preşedintele rus Vladimir Putin, iar de luni şi Banca centrală a Rusiei, ”sunt concepute pentru a face să cadă regimul Putin”, a declarat presei un purtător de cuvânt al premierului britanic Boris Johnson.

Întrebat despre aceste declaraţii, el a părut să dea înapoi.

”Nu căutăm nimic în privinţa schimbării regimului. Aici este clar vorba despe felul în care oprim Rusia”, a dat el asigurări.

Aceste declaraţii intervin în urma unei serii de schimburi replici dure între Moscova şi Londra.

Boris Johnson l-a catalogat săptămâna trecută pe Vladimir Putin drept un ”dictator”.

Kremlinul a precizat luni că plasarea în alertă a forţei nucleare a fost decisă de către Vladimir Putin ca o reacţie la declaraţii ale ministrului britanic de Externe Liz Truss cu privire la posibile confruntăriarmate între Rusia şi NATO.

”Dacă nu-l oprim pe Putin în Ucraina, vom vedea alte ţări ameninţate, ţările baltice, Polonia, Republica Moldova, iar asta s-ar putea termina printr-un conflict cu NATO”, a declarat duminică Liz Truss.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite