Grecia. Premierul Tsipras cere un vot de încredere în parlament, după demisia ministrului Apărării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul grec Alexis Tsipras a declarat, duminică, că va cere un vot de încredere în parlament, după ce aliatul său din coaliţia de guvernare, Panos Kammenos, a demisionat, relatează Reuters.

Panos Kammenos a demisionat, duminică, de la conducerea Ministerului Apărării, în semn de protest faţă de acordul cu privire la numele Macedoniei. Kammenos a anunţat că odată cu el se retrag din guvern şi alţi şase miniştri.

“Am luat decizia şi l-am imformat pe preşedintele parlamentului că vom începe imediat procesul prevăzut de constituţie pentru reînnoirea încrederii în guvernul meu”, a declarat Tsipras.

Votul de încredere va avea loc probabil săptămâna viitoare. Kammenos a anunţat că nu îl va susţine pe Tsipras la acest vot.

Vineri, parlamentul din Macedonia a aprobat un amendament la constituţie prin care se redenumeşte ţara ca fiind Republica Macedoniei de Nord, aşa cum a fost hotărât alături de Grecia pentru a încheia o dispută de 27 de ani.

Grecia şi Macedonia au ajuns la un acord privind numele în iunie, însă Macedonia va începe să folosească noua denumire după ce acest lucru va fi aprobat şi de parlamentul de la Atena.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite