Germanii cred din ce în ce mai mult în Uniunea Europeană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cetăţenii germani consideră într-o proporţie din ce în ce mai mare că apartenenţa ţării lor la Uniunea Europeană este un beneficiu concret pentru economia Germaniei, motiv pentru care se declară încrezători în viitorul Uniunii, conform unui sondaj publicat vineri, citat de Mediafax.

Deşi în unele state UE, eurosceptismul atinge cote din ce în ce mai înalte, în general din cauza măsurilor de austeritate promovate de oficialii Uniunii, într-un sondaj recent, germanii par să aibă cea mai mare încredere în destinul Uniunii.

În premieră, aproximativ 40% din germani consideră că ţara lor are beneficii concrete din faptul că este membru al Uniunii Europene, 19% crezând contrariul. Sondajul „Deutschlandtrend” este o cercetare lunară făcută pentru postul de televiziune ARD.

În martie 2010, un procent de 25% din nemţi afirmau că Uniunea Europeană este avantajoasă pentru Germania, potrivit unui sondaj realizat atunci.

Valul nou de simpatizanţi germani ai Uniunii Europene din această perioadă se poate explica prin faptul că economia nemţilor este una bună, apreciază postul de televiziune german. Totodată, se menţionează că rata scăzută a şomajului face ca germanii să aprecieze locul pe care îl au în cadrul Uniunii.

De asemenea, sondajul analizează şi percepţia cetăţenilor germani cu privire la construirea unor politici comune la nivelul statelor europene. Astfel, nemţii consideră într-o proporţie de 64%, potrivit cercetării, că pentru viitor este nevoie de „mai multa politică comună”, în comparaţie cu 31% care cred că statele membre ar trebui mai degrabă să „acţioneze singure”.

La sfârşitul lunii mai vor avea loc alegeri europarlamentare.

Sondajul dat publicităţii de către postul de televiziune ARD a fost realizat în perioada 6-7 ianuarie pe un eşantion de 1.004 persoane.


Citeşte şi:

Teama germanilor faţă de „migraţia sărăciei”

Germania este una din ţările care a menţinut, pe cât posibil, restricţiile privind accesul românilor şi bulgarilor la piaţa internă a muncii. Cum se explică poziţia Germaniei, în comparaţie cu alte state membre ale UE, cum ar fi Spania sau Italia?

Medic român în Germania: daţi-mi voie să compar bursa de 150 de euro pentru rezidenţi cu promisiunea de 100 de lei făcută de Ceauşescu în decembrie 1989

O analiză recentă făcută de publicaţia germană Die Zeit notează că cei mai mulţi medici străini care îşi desfăşoară activitatea în sistemul german sunt români. Publicaţia estimează că 2.700 de doctori români îşi practică meseria în spitalele de acolo.

Selecţie pentru 80 de posturi în domeniul hotelier - gastronomic în Germania. Ce meserii se caută

Reprezentanţii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Sălaj anunţă că EURES Romania dispune de 80 de posturi pentru lucrătorii calificaţi în domeniul hotelier – gastronomic, care doresc să desfăşoare o activitate sezonieră în Germania, pentru care se va organiza selecţie la Bucureşti în data de 6 martie 2014.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite