Germania: Social-democraţii depăşesc în sondaje partidul Angelei Merkel pentru prima dată începând din 2006

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Partidul Social Democrat (SPD) din Germania a depăşit în sondaje formaţiunea creştin-democrată a cancelarului Angela Merkel, rezultatul fiind o premieră în ultimii 11 ani, relatează Reuters, citând rezultatele unui barometru de opinie realizat de institutul Emnid şi publicat de „Bild am Sonntag“.

Sondajul, realizat pe un eşantion de 1.885 de alegători, creditează SPD cu 33% din voturi la alegerile ce vor avea loc în această toamnă, cu 1% mai mult faţă de săptămâna trecută. 

Social-democraţii sunt urmaţi de blocul conservator CDU/CSU (Uniunea Creştin-Democrată/Uniunea Creştin-Socială), cotată cu 32% din opţiunile electoratului, care a scăzut cu un procent faţă de săptămâna trecută.

În ultimele patru săptămâni, SPD a înregistrat o creştere în sondaje de 12 puncte. Această ascensiune vine în contextul desemnării fostului preşedinte al Parlamentului European, Martin Schulz, drept candidatul partidului la postul de cancelar al Germaniei la alegerile care vor avea loc pe data de 24 septembrie.

SPD, partener-junior în coaliţia de la guvernare, s-a situat ani la rând în urma blocului conservator în sondaje. Ultima dată când formaţiunea a câştigat alegerile a fost în 2002.

Vineri, Grupul de Cercetare Electorală a publicat un sondaj de opinie realizat pentru postul public  ZDF, iar cifrele indicau că SPD se află cu patru puncte procentuale în spatele CDU/CSU (30% faţă de 34%).

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite