Germania şi Olanda vor testa sisteme antirachetă care ar putea fi amplasate în Europa de Est

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Germania şi Olanda vor efectua în octombrie teste antirachetă, în cadrul unui nou concept de apărare ce ar putea fi folosit de NATO în următorii ani în Polonia şi în ţările baltice, state care se tem de o eventuală agresiune rusă. Declaraţia a fost făcută de generalul de brigadă german Michael Gschossmann, relatează Reuters în pagina sa electronică.

Într-un interviu acordat agenţiei citate, Michael Gschossmann, comandant al diviziei pentru unităţi la sol al Forţelor Aeriene germane, a afirmat că testul din octombrie, care va avea loc pe insula Creta din Grecia, urmează să valideze un nou concept al sistemelor de apărare antiaeriană şi antirachetă dezvoltate de Germania şi Olanda în ultimul an, o premieră în Europa.

Potrivit unor oficiali germani şi americani, peste 40 de interceptoare vor fi lansate în cadrul exerciţiului, care se va desfăşura într-un spaţiu al Alianţei Nord-Atlantice. La manevre vor participa 300 de militari germani, 100 de militari olandezi, 10 membri ai forţelor armate americane, precum şi un distrugător american echipat cu sisteme Aegis.

După teste, oficialii militari din Germania şi Olanda intenţionează să declare funcţional sistemul Forţei binaţionale de Reacţie pentru Apărarea Antiaeriană şi Antirachetă, acesta urmând să fie disponibil pentru a fi utilizat de NATO.

Aceste acţiuni vin în contextul în care, după anexarea peinsulei Crimeea de către Rusia, Polonia, Letonia, Lituania şi Estonia se tem de posibile acte de agresiune din partea Moscovei. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite