Germania scoate din serviciu două avioane Airbus 340 ale guvernului

0
Publicat:

Germania va scoate din uz două avioane Airbus 340 mai vechi ale guvernului cât de curând posibil, după ce ministrul de externe Annalena Baerbock a fost nevoită marţi să anuleze plecarea de la Abu Dhabi într-un turneu în regiunea indo-pacifică din cauza unor probleme de siguranţă pe care le prezenta unul dintre acestea, a declarat un purtător de cuvânt al Forţelor aeriene, citat de Reuters.

Airbus A340 al Forțelor Aeriene Germane Foto Profimedia (arhivă)
Airbus A340 al Forțelor Aeriene Germane Foto Profimedia (arhivă)

În urma acestui incident, avioanele vor fi scoase din serviciu în următoarele săptămâni, devansând retragerea lor programată iniţial pentru septembrie 2023 şi respectiv sfârşitul lui 2024, a adăugat purtătorul de cuvânt, scrie Agerpres.

Annalena Baerbock şi-a anulat o călătorie de o săptămână în Australia, Noua Zeelandă şi Fiji marţi după ce a fost forţată să revină de două ori la Abu Dhabi din cauza unei defecţiuni tehnice la flapsurile aripilor după o escală pentru realimentare.

Avionul ei A340 era în continuare parcat la Abu Dhabi marţi dimineaţă.

Incidentul este ultimul dintr-o serie care au determinat guvernul de la Berlin să-şi modernizeze flota guvernamentală.

În 2018, fostul cancelar german Angela Merkel a ratat deschiderea summitului G20 din Argentina din cauza unei „defecţiuni serioase" care a forţat avionul guvernamental să efectueze o oprire neprogramată.

De acum înainte, Forţele aeriene se vor baza pe flota lor „robustă şi modernă" de avioane A350 pentru a înlocui avioanele retrase A340, a spus purtătorul de cuvânt.

  El a făcut referire la cele două avioane A350 aflate deja în serviciul escadronului VIP al Luftwafe, în timp ce un al treilea este echipat pentru guvern de industrie.

Un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării nu a răspuns luni unor întrebări privind vechimea avioanelor retrase, notează Reuters.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite