Germania: Ministrul de Interne al Bavariei cere înăsprirea măsurilor împotriva migranţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul de Interne al Bavariei, Joachim Herrmann, a cerut vineri accelerarea deportării migranţilor, a căror cereri de azil au fost respinse de către autorităţile germane, spre zone de criză precum Afganistan şi Pakistan.

De asemenea, acesta a făcut apel la înăsprirea măsurilor împotriva migranţilor, semnalând o scinziune din ce mai puternică în rândul conservatorilor nemultumiţi de politica porţilor deschise apărată de Angela Merkel, relatează Reuters.

Între timp, Uniunea Creştin-Democrată (CDU) măreşte presiunea asupra cancelarului înainte de alegerile federale generale de anul viitor, după eşecul înregistrat în scrutinul din landul nord-estic Mecklenburg-Pomerania Inferioară, care a fost atribuit nemulţumirii alegătorilor germani faţă de politica porţilor deschise promovată de formaţiunea Angelei Merkel.

Herrmann susţine repatrierea rapidă a migranţilor din nordul teritoriului afgan, precum şi din alte zone de criză, a căror cereri de azil au fost respinse de autorităţi. O asemenea acţiune a fost până în prezent respinsă de către executivul german, având în vedere că printre solicitanţii de azil respinşi se numără şi migranţi sirieni sau irakieni.

Demnitarul bavarez a cerut crearea unor centre de tranzit la frontierele germane, unde migranţii care intră în ţară fără niciun document sau paşaport vor fi arestaţi.

”Cineva a cărui identitate nu poate să fie stabilită în mod satisfăcător nu ar trebui să primească dreptul de a se plimba liniştit prin Germania. Cei care ajung fără documente şi nu îşi pot dovedi identitatea trebuie să fie arestaţi şi probabil trimişi înapoi”, a declarat ministrul de Interne al Bavariei/

De asemenea, Herrmann a arătat sprijin pentru impunerea unor limite legale cu privire la numărul de migranţi care sunt acceptaţi zilnic în ţară şi eliminarea dublei cetăţenii.

Uniunea Creştin Socială (CSU) din Bavaria şi Uniunea Creştin-Democrată formează o coaliţie parlamentară şi trebuie să propună împreună un candidat pentru poziţia de cancelar.

Liderul CSU, Horst Seehofer, nu şi-a afirmat încă susţinerea pentru Angela Merkel şi a avertizat-o pe aceasta cu privire la consecinţele grave ale politicii porţilor deschise pe care o promovează.

În vreme ce momentul alegerilor generale se aproprie vertiginos, cancelarul german se confruntă cu o prăbuşire a popularităţii în contextul crizei migranţilor şi a disputatului acord UE-Turcia.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite