Germania: Membrii „Poliţiei Sharia“ vor răspunde în faţa instanţei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Opt membri ai unei grupări de islamişti radicali din Germania, aşa-numita „Poliţie Sharia“, ce a patrulat pe străzile oraşului Wuppertal, din vestul ţării, cerând populaţiei să nu mai bea, să nu mai practice jocurile de noroc şi să nu mai asculte muzică, vor răspunde în faţa justiţiei.

Decizia a fost luată marţi de o instanţă din Düsseldorf, în contextul în care, în decembrie, o curte judecătorească inferioară hotărâse ca membrii acestui grup să nu răspundă în faţa justiţiei, relatează presa germană.  

 

Instanţa superioară din Düsseldorf a stabilit însă că extremiştii, care patrulau pe străzi purtând veste portocalii pe care scria „Poliţia Sharia“, pot fi judecaţi pentru încălcarea legilor referitoare la purtarea de uniforme pe care sunt inscripţionate mesaje politice. Totuşi, deocamdată nu a fost stabilită o dată în acest sens.

 

Grupul ultraconservator, care s-a format în jurul salafistului german Sven Lau, a stârnit furie după ce a început să patruleze, în anul 2014,  pe străzile din Wuppertal, promovând legea islamică (sharia).

În decembrie, Lau, care s-a convertit la islam în 2005 şi care foloseşte numele de război Abu Adam, a fost arestat, fiind acuzat că sprijină un grup terorist - Jaish al-Muhajireen wal-Ansar (JAMWA).

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite