Germania a suplimentat forţele de poliţie la graniţa cu Polonia, după ce adepţi ai extremei drepte au venit să o păzească de migranţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Arhivă
Foto Arhivă

Poliţia germană a reţinut mai mult de 50 de bărbaţi înarmaţi cu spray-uri cu piper, baionete şi bastoane care au venit la graniţa Germaniei cu Polonia să oprească trecerea migranţilor ilegali din Belarus, relatează Reuters.

Agenţii civili  au răspuns unei chemări din partea partidului de extremă dreapta „A treia Cale”, suspectat de legături cu grupări neonaziste, care voia să împiedice traversările ilegale în oraşul german Guben.

Poliţia germană a confiscat armele şi a cerut bărbaţilor să părăsească zona, sâmbătă seara şi duminică dimineaţa, a declarat un purtător de cuvânt. Aceştia au venit la graniţa cu Polonia din toată Germania.

Zeci de locuitori din Guben au organizat un marş de protest faţă de patrulele adepţilor extremei drepte.

Germania a staţionat încă 800 de poliţişti la graniţa cu Polonia pentru a supraveghea afluxul migranţilor care vor să ajungă în ţările UE din Belarus, a spus ministrul german de interne citat de Bild.

„Sute de ofiţeri sunt la datorie zi şi noapte şi sunt pregătit să suplimentez forţele în caz de necesitate”,a spus Horst Seehofer, precizând că anul acesta au existat peste 6.000 de pătrunderi neautorizate dinspre Polonia şi Belarus.

Săptămâna  trecută acesta dădea asigurări că nu se pune problema închiderii graniţei, dar că ar putea fi reintroduse controalele

„Dacă situaţia de la graniţă nu se detensionează, va trebui va trebui să ne gândim dacă e nevoie să facem şi acest pas în coordonare cu Polonia şi landul Brandenburg. Decizia revine viitorului guvern”, a spus acesta, referindu-se la coaliţia între social-democraţi, liberali şi verzi care poartă discuţii în această lună urmând eventual să-l propună în decembrie pe Olaf Scholz pentru postul de cancelar.

Ţările din UE îl acuză pe preşedintele belarus Alexandr Lukaşenko că trimite migranţi peste graniţă pentru a şantaja UE  după ce blocul comunitar a impus sancţiuni economice ţării în contextul alegerilor contestate de anul trecut şi deturnării unui avion la Minsk pentru arestarea unui opozant politic.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite