Germania a doborât o dronă cu o armă laser de pe o fregată VIDEO

0
Publicat:

Armata germană a doborât o dronă folosind o armă laser lansată de pe o fregată, în timpul unui test considerat un succes pentru viitorul apărării antiaeriene, relatează joi agenţia EFE.

Germania a doborât o dronă FOTO Captură video
Germania a doborât o dronă FOTO Captură video

Testul s-a desfăşurat în luna august, au precizat acum companiile Rheinmetall şi MBDA, implicate în fabricarea acestei arme. „Este un mare pas către folosirea cu succes a armamentului laser'', au menţionat cele două societăţi într-un comunicat.

Utilizarea armamentului laser de către marina militară este considerată de o relevanţă considerabilă pentru apărarea pe distanţe scurte împotriva dronelor sau a ambarcaţiunilor pneumatice rapide. Teoretic, astfel de arme ar putea fi folosite şi pentru distrugerea rachetelor ghidate şi a proiectilelor de mortier.

Primele teste cu această armă au fost în noiembrie anul trecut, de atunci fiind efectuate cu succes teste cu lansare terestră şi în final s-a reuşit doborârea unei drone folosind respectiva armă de pe fregata germană Sachsen, scrie Agerpres.

Anunţul reuşitei acestui test survine după ce dronele kamikaze au devenit în ultimele săptămâni o piesă fundamentală a strategiei militare a Rusiei în războiul împotriva Ucrainei, mai ales prin atacurile asupra infrastructurilor critice.

Pentru a se apăra de atacurile aeriene ruseşti, Ucraina a primit din partea Germaniei un prim sistem antiaerian inovator IRIS-T, alte două unităţi fiind aşteptate în lunile următoare.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite