Georgia Meloni spune că Rusia suportă consecinţele interne ale invadării Ucrainei

0
Publicat:

Prim-ministrul italian Giorgia Meloni a declarat sâmbătă că revolta şefului mercenarilor Wagner Evgheni Prigojin arată că invazia Rusiei asupra Ucrainei se întoarce împotriva preşedintelui rus Vladimir Putin.

Georgia Meloni, premierul italian
Georgia Meloni, premierul italian

Meloni "urmăreşte îndeaproape evenimentele în desfăşurare în Rusia, care arată cum agresiunea sa împotriva Ucrainei provoacă instabilitate în interiorul Federaţiei Ruse", a afirmat biroul de comunicare al premierului italian într-un comunicat.

  Vineri seara, Evgheni Prigojin a spus că armata rusă, condusă de  Serghei Șoigu, a bombardat spatele trupelor mercenare Wagner.

Șeful PMC a cerut demiterea conducerii militare a țării și a anunțat începerea unui „Marș al Justiției”. Potrivit acestuia, 25 de mii de wagneriți intenționează să „oprească răul care este conducerea militară a țării” - minciunile, pierderile uriașe și greșelile.

Prigojin a promis că va „distruge orice blocaj rutier și orice aeronavă” în caz de rezistență.  Aflat la Rostov pe Don, Prigojin cere ca ministrul apărării Serghei Şoigu şi şeful statului major Valeri Gherasimov să vină la el pentru discuții.

Într-o scurtă intervenție televizată, Putin a vorbit despre trădare și despre lupta pentru restabilirea ordinii, fără a rosti nici măcar odată numele lui Prigojin.  

Într-un nou mesaj, șeful Wagner, Evgheni Prigojin, a declarat că luptătorii săi nu se vor preda la ordinul lui Vladimir Putin.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite