Fricile lui Ponta la Bruxelles: A fi premier într-o ţară condusă de Băsescu, o poziţie dificilă şi de scurtă durată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Victor Ponta şi preşedintele Traian Băsescu au viziuni diferite despre reprezentarea la Consiliul European
Premierul Victor Ponta şi preşedintele Traian Băsescu au viziuni diferite despre reprezentarea la Consiliul European

Premierul Victor Ponta a reclamat astăzi la Bruxelles, la întâlnirea pe care a avut-o cu liderul Partidului Socialiştilor Europeni, Serghei Stanishev, ce complicată şi imposibilă este coabitarea cu Traian Băsescu după ce presa străină l-a întrebat de ce se grăbeşte şi nu aşteaptă ca rivalul său politic să fie sancţionat de populaţie la alegerile prezidenţiale, potrivit calendarului obişnuit.

„Pe 29 iulie va fi vot popular. Într-o coabitare normală aceasta ar fi fost soluţia pentru că preşedintele Băsescu nu mai are dreptul la un treilea mandat. Dar din păcate, aceasta este poziţia mea. Am încercat să coabitez cu el dar el a acţionat împotriva Parlamentului şi a Guvernului. Va fi vot popular Parlamentul doar l-a suspendat şi populaţia va decide”

Serghei Stanishev a adăugat: Ar trebui să vă întrebaţi cum se întâmplă de, împotriva aceluiaşi preşedinte au fost două suspendări formulate de două Parlamente cu compoziţii diferite în ambele mandate ale şefului statului. Acesta este cel mai important test: cetăţenii

Ponta revine şi explică în ce mare pericol se află dacă Băsescu rămâne preşedinte. „Sunt al treilea premier în acest an. A fi premier într-o ţară condusă de Băsescu se dovedeşte a fi un job dificil şi scurt. Poate că nu e problema mea cu Băsescu, ci problema lui Băsescu cu premierii”, a mai spus Ponta

Premierul a mai precizat că a venit la Bruxelles ca să demonteze “paralelele şi comparaţiile”  cu Ungaria. “Suntem într-o criză politică din cauza eşecului coabitării cu preşedintele Traian Băsescu care, după opt ani de mandat a pierdut suportul populaţiei, ulterior al Parlamentului şi acum al Guvernului condus de mine”, a spus Ponta care a adăugat că a încercat şi a făcut „tot posibilul” să coabiteze cu Băsescu.

Ponta a mai precizat, va da liderilor europeni asigurări că toate deciziile Curţii Constituţionale vor fi respectate. El a mai precizat că, dacă în urma evaluării pe care Comisia Europeană o va face, vor fi va constatate orice abateri de la regulile europene, le va îndrepta imediat.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite