Franța va oferi expertiză Muntenegrului, victima unui atac cibernetic

0
0

Franţa va oferi expertiză în domeniul securităţii cibernetice instituţiilor guvernamentale din Muntenegru. Francezii au răspuns la solicitarea Muntenegrului, vizată de un atac informatic major.

Franța va oferi expertiză Muntenegrului, victima unui atac cibernetic FOTO Shutterstock
Franța va oferi expertiză Muntenegrului, victima unui atac cibernetic FOTO Shutterstock

Muntenegru a fost vizată din nou de un atac informatic major asupra insitituțiilor sale guvernamentale. Este al doilea atac cibernetic care a avut loc în decurs de o săptămână, la scurt timp de la votarea unei moțiuni de cenzură ce a dus la răsturnarea guvernului pe 19 august, potrivit Agerpres.

Sistemele informatice ale mai multor instituţii au fost "infectate", inclusiv cel al ministerului de finanţe, a dezvăluit sâmbătă premierul Dritan Abazovic în cadrul unei conferinţe de presă.

"Guvernul francez răspunde pozitiv solicitării autorităţilor din Muntenegru şi pune la dispoziţie Agenţia Naţională pentru Securitatea Sistemelor Informatice (ANSSI) pentru a asigura o misiune de sprijin şi asistenţă în detectarea, analiza şi remedierea securităţii cibernetice", a declarat Jean-Noel Barrot, ministrul delegat responsabil pentru tranziţia digitală şi telecomunicaţii.

Ministrul delegat, Jean Noel-Barrot, a precizat că această misiune este "în conformitate cu proiectul de creare a unui centru regional pentru dezvoltarea capacităţilor cibernetice, condus de Franţa şi Slovenia, care va avea sediul în Muntenegru".

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri