Franţa: Controversata lege a muncii a fost adoptată definitiv; sindicatele anunţă o nouă mobilizare în septembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eiffel

Noua legislaţie franceză a muncii - aflată la originea grevelor şi manifestaţiilor din ultimele luni - este adoptată oficial, întrucât nicio moţiune de cenzură nu a fost depusă împotriva guvernului social-democrat condus de Manuel Valls, care a promovat această iniţiativă prin angajarea răspunderii.

Premierul Valls a salutat pe Twitter ceea ce a numit ”un mare pas pentru reformarea ţării noastre: mai multe drepturi pentru salariaţi, mai multă vizibilitatea pentru întreprinderile mici şi mijlocii, mai multe locuri de muncă”.

Însă revizuirea legislaţiei muncii este contestată de sindicate, care consideră că ea este prea favorabilă angajatorilor în detrimentul salariaţilor şi au anunţat că se vor mobiliza din nou după data de 15 septembrie.

Cât despre patronate, acestea au salutat în luna martie prima versiune a noii legi a muncii, dar au dezaprobat amendamentele aduse ulterior în urma presiunilor sindicatelor.

În parlament, dreapta reprezentată de formaţiunea Republicanii (fosta Uniune pentru o Mişcare Populară), condusă de fostul preşedinte Nicolas Sarkozy, şi stânga radicală s-au opus legii. Dar cu toate că şi un grup de parlamentari din Partidul Socialist al actualului preşedinte Francois Hollande s-au pronunţat împotriva noii legi, totuşi nu s-a reuşit depunerea unei moţiuni de cenzură.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite