Francezii ne umilesc din nou: au descoperit ”dinozaurul țigan”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
”Dinozaurul țigan”, descoperit de francezi | Foto:paleoart.com
”Dinozaurul țigan”, descoperit de francezi | Foto:paleoart.com

Oamenii de știință francezi au numit un dinozaur recent descoperit "dinozaurul țigan", căci, spun ei, seamănă cu "verii lui din România".

"Dinozaurul țigan" este, de fapt, Atsinganosaurus Velauciensis, și aparţine unei specii nou-descoperite de dinozauri, din familia titanozaurilor. El a fost botezat în acest fel, pentru a-l deosebi de celelalte trei elemente similare, descoperite în alte situri din Europa.

"Am găsit mai bine de 70% din scheletul animalului, însă din păcate nu şi craniul. Vom putea să realizăm o reconstituire fidelă. Acest dinozaur ierbivor are dinti mici, cilindrici, masura 12 metri lungime şi avea o constitutie zvelta", a precizat Geraldine Garcia de la Universitatea din Poitiers, care a efectuat cercetările în colaborare cu Institutul regal de ştiinţe naturale din Bruxelles.

În acelaşi sit paleontologic, situat în apropiere de Aix-en-Provence, în sud-estul Franţei, au fost descoperite numeroase alte fosile, precum un craniu de crocodil, carapace de ţestoase şi oase aparţinând altor specii de dinozauri.

Toate datează din perioada Cretacicului superior, în urmă cu 75 milioane ani, chiar înainte de dispariţia dinozaurilor.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite