Fotografiile realizate de aviaţia britanică ar putea dezvălui buncărul cu aur al naziştilor estimat la peste 560 milioane euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fotografiile făcute de aviaţia regală a Marii Britanii în timpul celui de-al Doilea Război Mondial ar putea dezvălui locul unde se află un presupus buncăr în care naziştii ar fi ascuns rezervele de aur ale celui De-al Treilea Reich, sunt de părere mai mulţi istorici.

Pe baza fotografiilor făcute de camere plasate pe avioanele aviaţiei regale britanice şi pe baza declaraţiilor unor persoane implicate în evenimente în acea perioadă, mai mulţi istorici au decis să înceapă luna viitoare săpăturile în pădurea Leinawald, lângă Leipzig, în speranţa că vor descoperi comorile îngropate ale Germaniei naziste,  informează Daily Mail

În arhivele Germaniei hitleriste se arată că mai multe batalioane ale principalei organizaţii de muncă a celui De-al Treilea Reich au fost trimise la Leinawald în 1944, la ordinul ministrului de război Albert Speer. În 1945, cu o lună înainte de terminarea războiului, oficialii nazişti au comandat bombardarea zonei.

De asemenea, în zonă au fost descoperite ami multe rămăşiţe umane, despre care se crede că aparţin muncitorilor folosiţi la ridicarea buncărului.

În 1961, autorităţile germane au început săpăturile în zonă, pentru a scoate la iveală presupusul buncăr, însă lucrările au fost repede abandonate din cauza scurgerilor de gaze nocive dintr-o fostă mină.

Cinci ani mai târziu, un soldat american care a luptat în război, Norman Scott, a făcut şi el săpături în pădurea Leinawald pentru a găsi aurul, despre care îi vorbise un ofiţer SS. Nici el nu a reuşit să dea peste comoară.

Dacă acest buncăr există, atunci ar trebui să adăpostească multe bogăţii. Soldaţii germani au luat tot aurul din rezervele statelor cucerite pentru a-l transporta în Germania, iar evreilor, înainte de a fi închişi în lagăre şi exterminaţi, li s-au luat toate bunurile de valoare, inclusiv bijuterii.

O parte din acest aur a fost folosit pentru a susţine războiul, însă o altă parte, destul de consistentă, susţin istoricii, se mai regăsea în mâna naziştilor inainte de capitulare.

În aprilie 1945, în timp ce trupele Aliaţilor se apropiau de Berlin, s-a luat decizia ca rezerva de aur a Reichsbank să fie mutată Oberbayern, în sudul Bavariei. Nu a ajuns acolo niciodată.

În acelaşi an, general Patton şi armata sa descopereau 100 de tone de aur şi obiecte de aur ascunse în minele de sare, la sud-vest de Gotha.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite