FOTO Un sătuc din Serbia şi-a schimbat numele în Putinovo

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un sătuc din sudul Serbiei, Adzinci, şi-a schimbat numele în Putinovo în semn de apreciere pentru preşedintele rus Vladimir Putin.

„Putin este pentru noi cel mai mare şi mai bun lider mondial şi, de aceea, acest loc îi va purta numele“, a explicat unul dintre rezidenţii localităţii care numără câteva zeci de locuitori, transmite publicaţia Juzne Vesti, citată de EFE şi Agerpres.

Numele vechi al localităţii, Adzinci, este de origine turcă şi provine din cuvântul „hadji“, un titlu care li se dă musulmanilor care au realizat hajj-ul, pelerinajul la Mecca.

Multe dintre denumirile localităţilor din Serbia provin din limba turcă, o rămăşiţă a dominaţiei Imperiului Otoman între secolele XIV - XIX.

image

FOTO J. Cosin/Juzne Vesti

„Nu vrem nimic de origine turcă aici, doar de origine slavă. Putinovo sună bine şi se pronunţă uşor“, a adăugat rezidentul.

image

FOTO J. Cosin/Juzne Vesti

Decizia a fost luată în unanimitate de locuitorii satului, care au organizat un referendum pe această temă. De asemenea, locuitorii au hotărât ca băutura locală să se numească Putinovka.

image

FOTO J. Cosin/Juzne Vesti

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite