FOTO Turnul Londrei a fost luminat cu 10.000 de lumânări cu ocazia centenarului sfârşitului Primului Război Mondial

0
0

Aproximativ 10.000 de lumânări au fost aprinse duminică seara pe Turnul Londrei pentru a marca 100 de ani de la sfârşitul Primului Război Mondial.

GALERIE FOTO

Un trimis special a început ceremonia aducând o flacără la un nivel inferior, în apropierea unui turn, care imediat a fost apoi acoperit de fum, scrie The Guardian. Reprezentanţii forţelor armate şi voluntari au folosit apoi flacăra pentru a aprinde aproxmativ 10.000 de alte torţe împrăştiate la poalele zidului turnului.

Un ofiţer al Marinei Regale, Balraj Dhanda, a făcut parte dintre voluntari. „Cred că se creează atmosfera potrivită astfel încât oamenii să poată avea propriile reflecţii personale şi le oferă acestora timp cu propriile gânduri”; a declarat acesta.

Spectatorii s-au adunat pentru a viziona spectacolul, care a fost însoţit de un spectacol cu muzică corală care a însemnat şi cuvintele de la Sonetele lui Mary Borden Către un Soldat. La final s-a ţinut un minut de linişte.

„Ce e interesant este că exprimă totodată multe lucruri diferite. Mesajul însoţit de muzică nu se concentrează în totalitate pentru cei pierduţi, cât şi pe cei rămaşi în urmă - pe cei nenorociţi şi pe ceilalţi care au fost afectaţi de război”, a declarat Dick Harrold, guvernatorul Turnului Londrei.

Palatele Regale Istorice, cele care administrează turnul, au dorit să marcheze centenarul armistiţiului după ce în urmă cu patru ani au primit reacţii pozitive pentru decorarea unui turn cu sute de maci roşii din ceramică care păreau că se revarsă de la o fereastrăi.

Instalarei noii platforma e durat patru luni şi comemorează 100 de ani de la sfârşitul Primului Război Mondial. Tot de patru luni, două sculpturi de artă au fost într-un Turnei în Martea Britanie, fiind văzute de peste nouă milioane de persoane.

Ceremonia cu torţe de la Turnul Londrei a fost denumită „Dincolo de Umbrele Adânci” şi va fi repetată în fiecare seară până în Duminica Reamintirii de pe 11 noiembrie.

Mai multe - Europa

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite