FOTO Proteste în faţa primăriei din Duisburg: "A cui e greşeala?"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Indignare. Câteva sute de persoane s-au adunat joi în faţa primăriei din Duisburg ca să îşi exprime indignarea după moartea a 21 de persoane la festivalul Love Parade de sâmbătă.

Unii manifestanţi purtau pancarte pe care scria, cu litere roşii, "A cui este greşeala?" sau "Sauerland, afară!", cerând demisia primarului conservator al acestui oraş, Adolf Sauerland.

Manifestanţii au ţinut un moment de reculegere în memoria victimelor.

Primarul din Duisburg şi-a reafirmat joi voinţa de a rămâne în funcţie până ce se va face lumină asupra împrejurărilor catastrofei soldate şi cu peste 500 de răniţi.

Autorităţile regionale din Renania de Nord-Westfalia i-au acuzat pe organizatorii Love Parade şi au estimat că dispozitivul de securitate s-a bazat pe calcule eronate, într-un raport publicat miercuri.

Adolf Sauerland, care potrivit presei a fost plasat sub protecţia poliţiei, a respins orice responsabilitate, afirmând că nu a semnat autorizaţia pentru derularea festivalului Love Parade.

image

Sâmbătă va avea loc o ceremonie funerară ecumenică în memoria victimelor.

Primarul din Duisburg a declarat că nu va participa la ceremonia, la care vor fi prezenţi cancelarul Angela Merkel, preşedintele federal Christian Wulff şi vice-cancelarul Guido Westerwelle.

image
image
image
image
Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite