FOTO La Munchen a început Oktoberfest, cel mai mare festival al berii din lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe lângă alegerile parlamentare care au loc în acest moment în Germania s-a dat startul petrecerilor la Oktoberfest, cel mai mare festival al berii din lume. Timp de două săptămâni, în centrul oraşului München vor curge milioane de litri de bere, iar turiştii vor savura zecile de preparate tradiţionale germane.

Peste şase milioane de oameni sunt aşteptaţi să participe la festivalul ajuns la cea de-a 180-a ediţie.

Zeci de berării participă la festivalul organizat în capitala Bavariei, iar pentru proprietarii lor, ediţia din acest an se anunţă una extrem de profitabilă.

Primarul Münchenului, Christian Ude, a avut privilegiul de a desigila primul butoi cu bere şi de a inaugura cea mai nouă ediţie a evenimentului. „Nu-i nevoie să vă urez distracţie plăcută, fiindcă ştiu că întotdeauna e aşa. Nu trebuie să le urez proprietarilor de berării succes în afaceri, fiindcă va fi aşa. Cea mai importantă urare este: un Oktoberfest paşnic, fără excese şi incidente de orice fel”, a spus edilul, citat de „Daily Mail”.

Mii de oameni, mulţi îmbrăcaţi în costume tradiţionale bavareze, au participat la dechiderea celei de-a 180-a ediţii a festivalului din München. Pentru mulţi dintre ei, alegerile parlamentare de duminică sunt prea puţin importante. „Ziua asta nu are nicio legătură cu politica. Nu e loc de politică azi, ci doar de festivalul berii”, subliniază un participant. „Fără politicieni, doar alcool!”

12.000 de oameni lucrează în cadrul festivalului, dintre care 1600 chelneriţe. Fiindcă este cea mai mare sărbătoare de acest gen din lume, cifrele sunt şi ele pe măsură: organizatorii se aşteaptă ca vizitatorii să bea peste şapte milioane de litri de bere şi să consume sute de viţei la proţap.

30% din producţia anuală de bere din Munchen se consumă în timpul festivalului.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite