Fostul director al BBC a demisionat din funcţia deţinută la muzeul londonez National Gallery, după 25 de ani de la interviul controversat dat de Lady Di

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prinţesa Diana FOTO Arhivă
Prinţesa Diana FOTO Arhivă

Tony Hall, care coordona redacţia de ştiri a grupului BBC în perioada celebrului interviu din 1995 cu prinţesa Diana, a demisionat sâmbătă din funcţia de preşedinte al muzeului londonez National Gallery, scrie AFP, citată de hotnews.ro.

Decizia are loc în contextul în care o anchetă independentă arată că BBC nu a respectat standardele de integritate şi transparenţă cu privire la modul în care a convins-o pe prinţesa Diana să acorde interviul reţelei de televiziune, iar jurnalistul implicat, Martin Bashir, a folosit metode înşelătoare. 

Fost director general al grupului BBC, Tony Hall, care era şeful redacţiei de ştiri în momentul interviului, a prezentat scuze publice joi, recunoscând că ancheta internă realizată în 1996 "a fost cu mult sub" standardele impuse în această profesie şi că "mai multe măsuri ar fi putut şi ar fi trebuit să fie luate în urma plângerilor legate de atitudinea lui Martin Bashir". Totodată, Tony Hall a recunoscut că "a greşit" atunci când i-a acordat lui Martin Bashir "prezumţia de nevinovăţie".

În plus, Tony Hall a anunţat că îşi părăseşte funcţia de la National Gallery, pe care o ocupa din iulie 2020, deoarece rămânerea lui în acel post "ar deturna atenţia" publicului spre o instituţie care îi este foarte dragă.

Un raport publicat joi, la aproape un sfert de secol după celebrul interviu în care prinţesa Diana a vorbit public despre căsătoria ei ratată, a denunţat metodele "înşelătoare" folosite de jurnalistul Martin Bashi, în prezent în vârstă de 58 de ani. Acesta a folosit documente false pentru a o convinge pe fosta soţie a prinţului Charles să accepte interviul, considerat la acea vreme o reuşită uriaşă pentru BBC. În timpul acelui interviu televizat, Lady Di a afirmat că existau "trei persoane" în căsnicia ei, referindu-se la relaţia pe care prinţul Charles o avea cu Camilla Parker Bowles, şi a recunoscut totodată că a avut la rândul ei o aventură extraconjugală.

Dezvăluirile făcute de Lady Di în acel interviu televizat au dus în cele din urmă la divorţul dintre Charles şi Diana, decedată doi ani mai târziu la Paris în urma unui accident de automobil, care s-a produs în timp ce prinţesa britanică era urmărită de paparazzi.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite