Fostă stewardesă British Airways, acuzată de rasism, a fost dată afară de la o altă companie aeriană după ce a scuipat în cafeaua unui pasager

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O stewardesă de la British Airwaves, dată afară din cauza unui videoclip rasist, fusese concediată de la o altă companie aeriană pe motiv că a scuipat în cafeaua unui pasager, relatează Daily Mail.

Contractul lui Joanne Wickenden (23 de ani) cu o companie aeriană norvegiană low-cost a fost terminat, după trei luni de muncă, datorită comportamentului tinerei din timpul unui zbor.

Un fost coleg de-al lui Joanne a declarat că stewardesa a scuipat în cafeaua unui pasager după ce acesta ar fi supărat-o în timpul unui zbor de cursă lungă, pornit din Aeroportul Gatwick. La scurtă vreme după incident, tânăra a revenit la British Airlines în poziţie de însoţitor de zbor pentru zborurile de cursă lungă.

Într-o replică pentru MailOnline, Joanne a precizat că nu a făcut nimic greşit şi că „nu am fost concediată de Norwegian Air. Am plecat pentru a mă reîntoarce la BA (n.red.: British Airlines)”.  

La începutul săptămânii, tânăra a fost dată afară de la British Airways din cauza unui videoclip rasist publicat pe Snapchat, în care batjocoreşte pasagerii nigerieni. Ulterior, Joanne a declarat că de fapt şi-a dat demisia şi că colegii acesteia i-au înscenat evenimentul şi că tot ei au făcut public videoclipul.

Totodată, tânăra a mai declarat că i-au ajuns zborurile şi că se gândeşte să renunţe de tot. „Vreau să lămuresc lucrurile. Nu am fost concediată. Am demisionat” a completat stewardesa.

Joanne a atras criticile internauţilor, după ce în videoclipul publicat pe Snapchat aceasta a făcut mai multe comentarii legate de intimităţile bărbaţilor nigerieni, imitându-le în acelaşi timp şi accentul. La scurt timp după ce înregistrarea a ajuns virală, tânăra a fost suspendată din funcţie.

Stewardesa a declarat ulterior că restul colegilor de la muncă au instigat-o să imite pasagerii nigerieni şi că i-au înscenat totul făcând videoclipul public. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite