Fosta parteneră de viaţă a preşedintelui socialist al Franţei: „Hollande îi urăşte pe săraci“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Franţei Fraçois Hollande „urăşte săracii“, mărturiseşte fosta parteneră de viaţă, Valérie Trierweiler, într-o carte de memorii pe care a scris-o după foarte mediatizata despărţire de anul acesta.

În volumul „Merci pour ce moment“ (Mulţumesc pentru acest moment), Valérie Trierweiler susţine că, în privat, liderul socialist se referă la oamenii mai puţin avuţi cu dispreţ, numindu-i „cei fără dinţi“. „Se înfăţişează ca un om căruia nu-i plac bogaţii. De fapt, preşedintelui nu-i plac săracii. El, omul de stânga, le spune «ăia fără dinţi», foarte mândru de umorul lui“, se arată în cartea de memorii scrisă de fosta amantă a preşedintelui socialist Fraçois Hollande.

Într-un alt pasaj al cărţii, care „a scăpat“ în presa franceză înainte de publicare (programată pentru mâine, 4 septembrie), fosta primă-doamnă a Franţei scria că el îşi exprima frecvent dispreţul pentru părinţii ei, care proveneau din clasa muncitoare.

Săraci „fără dinţi“

„Nu sunt foarte drăguţi“, îi spunea lui Valerie preşedintele francez, în cadrul unei cine la familia sa. 

Relaţia de nouă ani a lui Hollande cu  Valérie Trierweiler s-a încheiat anul acesta, după ce publicaţia „Closer“ a publicat fotografii în care se vedea că preşedintele are o legătură cu actriţa Julie Gayet.

Este pentru prima dată când o primă-doamnă descrie „nouă ani de gelozie şi putere, o poveste de dragoste disperată“, notează „Paris Match“. 

Valérie mărturiseşte că s-a simţit „dezumanizată“ în timpul ascensiunii politicianului socialist. Ea spune că a început ca o femeie, a fost văzută ca amantă şi apoi a căzut în sfera „ilegitimităţii“ când Hollande a câştigat preşedinţia, potrivit „The Daily Mail“.

Continuă recesiunea

Dezvăluirile vin într-un moment politic delicat pentru Hollande, care a fost acuzat în mod deschis de către cei mai radicali membri ai partidului său că trădează campania socialistă care l-a ajutat să fie ales. Hollande ar fi ales să urmeze o agendă axată pe afaceri, notează „International Business Times“.

Săptămâna trecută, prim-ministrul Manuel Valls şi-a dat demisia şi apoi a fost re-numit, formând un nou cabinet, pentru a aduce la tăcere certurile dintre ministere. Ministrul Economiei, Arnaud Montebourg, care l-a îndemnat pe Hollande să pună capăt politicilor de austeritate, pe care le-a descris ca fiind nedrepte, a fost înlocuit de Emmanuel Macron, un fost bancher.

Ministrul socialist educaţiei Benoit Hamon şi cel al Culturii, Aurelie Filippetti, care l-a susţinut pe Montebourg, şi-au pierdut şi ei funcţiile.

Franţa se luptă să iasă din criză, anul acesta nefiind înregistrată nicio creştere economică. De la alegerea sa în 2012, popularitatea lui Fraçois Hollande a scăzut sub 20%, făcându-l cel mai nepopular preşedinte al Franţei din ultima perioadă, conchide „International Business Times“.


Citeşte şi:

Valerie Trierweiler, despre despărţirea de François Hollande: „A fost ca şi cum aş fi căzut dintr-un zgârie-nori”

Valérie Trierweiler, fosta parteneră a preşedintelui francez François Hollande, a declarat pentru ediţia de joi a revistei Paris Match că a avut impresia că a „căzut dintr-un zgârie-nori” în momentul în care a aflat despre relaţia secretă a fostului ei partener cu actriţa Julie Gayet, potrivit AFP, citată de Mediafax.

Primele declaraţii ale lui Valerie Trierweiler după despărţirea de François Hollande

Fosta Primă Doamnă a Franţei, Valerie Trierweiler, a revenit în atenţia presei miercuri prin primele declaraţii publice de la despărţirea de preşedintele François Hollande.

Cuplul prezidenţial al Franţei se destramă: Hollande anunţă încetarea relaţiei cu Trierweiler

Preşedintele francez Francois Hollandeva a anunţat, sâmbătă, în mod oficial despărţirea de Valerie Trierweiler. Dezvăluirile recente privind infidelitatea preşedintelui au determinat-o pe Trierweiler să-şi contacteze avocatul pentru a încheia relaţia cu Hollande.

Francois Hollande: Valerie Trierweiler se simte „mai bine“ şi „se odihneşte“

Valerie Trierweiler este "mai bine" şi "se odihneşte" în reşedinţa din localitatea Lanterne, în apropiere de Paris, a declarat luni Francois Hollande, preşedintele Franţei, citat de AFP.

Ce fac primele doamne când „şeful“ le pune coarne

Scandalul amoros de la Elysée a readus în memoria publicului alte cazuri similare şi deznodământul acestora. După ce preşedintele Francois Hollande i-a recunoscut partenerei sale declarate, Valérie Trierweiler, că are o relaţie cu actriţa Julie Gayet, a urmat o ceartă puternică, iar prima doamnă a Franţei a plecat de la Elysée, a luat un sedativ puternic şi a sfârşit prin a fi internată în spital.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite