Forţele separatiste din estul Ucrainei au accelerat planurile de a executa doi britanici care au luptat pentru Kiev

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Daily Mail
FOTO Daily Mail

Aiden Aslin şi Shaun Pinner, care se înrolaseră în armata ucraineană, au fost capturaţi de forţele Moscovei lângă Mariupol în aprilie.Situaţia lor s-a înrăutăţit aseară, când oficiali pro-ruşi din Republica Populară Doneţk au declarat că „pregătesc un loc pentru execuţia lor".

În declaraţia înfiorătoare se spunea că britanicii vor fi ucişi prin împuşcare, fără niciun avertisment prealabil. Data execuţiei lor nu va fi făcută publică în avans, relatează Daily Mail.

Purtătorul de cuvânt al RPD, Denys Pushilin, a adăugat: „Totul este pregătit. Nu va fi făcut public”.

De asemenea, un membru al parlamentului rus şi-a bătut joc de britanici, spunând că aceştia vor fi ucişi cu arme şi gloanţe britanice, iar familiilor lor li se va trimite o factură. 

Declaraţiile dezgustătoare au venit la o zi după ce RPD a reintrodus pedeapsa cu moartea ca pedeapsă pentru cele mai grave infracţiuni.

Aceasta a declarat că pedeapsa capitală serveşte drept „factor de descurajare a comiterii de crime odioase, în special a crimelor împotriva păcii şi securităţii umanităţii”.

Aslin, din Newark, Nottinghamshire, şi Pinner, din Watford, au fost acuzaţi recent ca fiind „mercenari” în cadrul unui proces. 

Acuzaţiile sunt false, deoarece cei doi, precum şi un coleg marocan, Brahim Saadoun, în vârstă de 21 de ani, au făcut parte din unităţi militare ucrainene. Prin urmare, în conformitate cu dreptul internaţional, ei au dreptul la protecţie în timp ce se află în custodie.

De asemenea, Aslin şi Pinner aveau cetăţenie britanico-ucraineană şi au petrecut mulţi ani în această ţară.

Înainte de aceasta, Aslin, în vârstă de 28 de ani, a fost membru al Gărzilor Grenadier, în timp ce Pinner, în vârstă de 48 de ani, a fost în Regimentul Regal Anglian.

O complicaţie suplimentară este faptul că Marea Britanie nu recunoaşte RPD, deoarece republica separatistă susţinută de Moscova a fost înfiinţată în interiorul Ucrainei.

Ameninţările cu execuţia ar putea fi o stratagemă rusească pentru a încerca să forţeze Marea Britanie să stabilească relaţii diplomatice cu regiunea.

Puşilin a explicat că un tribunal analizează apelurile depuse de cei trei bărbaţi la 4 iulie. Dar, la finalizarea procesului juridic, „cazurile lor vor fi transferate serviciului executiv pentru a fi puse în aplicare, prin împuşcare a spus el.

În conformitate cu legislaţia rusă, mercenarii nu beneficiază de aceleaşi privilegii ca şi combatanţii obişnuiţi, a căror bunăstare trebuie să fie luată în considerare în conformitate cu Convenţia de la Geneva.

Familiile lui Aslin şi Pinner au rugat Ministerul de Externe să intervină în favoarea lor.

Cea mai bună speranţă a acestora este ca ei să fie eliberaţi în cadrul unui schimb de prizonieri.

Alţi doi britanici, Dylan Healy, în vârstă de 22 de ani, şi Andrew Hill, în vârstă de 35 de ani, se află, de asemenea, în detenţie în Doneţk.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite