Un tânăr ucrainean, reţinut în Republica Moldova pentru trafic de droguri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO simbol
FOTO simbol

Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) anunţă trimiterea în judecată pentru trafic de droguri a unui student ucrainean din Kiev, în vârstă de 20 de ani, care sosise în Moldova în contextul războiului din Ucraina.

Acesta a fost reţinut în flagrant de către angajaţii Poliţiei de Frontieră din Basarabeasca, atunci când dezgropa cele 10 kg de droguri de tip PVP (denumite „sare”), la 50 metri de linia frontierei de stat, în regiunea Taracliei, care au fost anterior plasate acolo ilegal de către alţi membri ai grupului infracţional. Potrivit declaraţiilor, după preluarea drogurilor, în aprilie 2022, tânărul urma să le pună în vânzare pe internet, cu achitarea lor în criptovalută, prin terminale publice de plată, precum şi prin depuneri pe cartele bancare.
 
După reţinerea acestuia, procurorii PCCOCS au solicitat şi au obţinut plasarea acestuia în arest preventiv, unde acesta se află şi în prezent.

Potrivit legii, circulaţia ilegală de droguri în împrejurările descrise se pedepseşte cu închisoare de la 7 la 15, ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani. Investigaţiile continuă, în vederea stabilirii altor membri ai grupului infracţional, timp în care aceştia se prevalează de prezumţia nevinovăţiei, potrivit legii.

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite