Forțele ruse de pe frontul din Ucraina au primit cai. Pentru ce sunt folosiți?

0
Publicat:

Presa rusă relateză că rușii folosesc acum pe frontul din Ucraina cai pentru a transporta arme și echipamente în locuri greu accesibile.

Foto Eduard Kuskarbekov
Foto Eduard Kuskarbekov

Caii au fost aduși în Ucraina din republica autonomă Bașkiria, la cererea comandantului regimentului „Bașkir”, în care servesc soldați mobilizații din Republica Bașkiria, componentă a Federației Ruse.

La început, subordonații au luat în râs cerința comandantului lor care li s-a părut neobișnuită pentru secolul XXI. Dar animalele pot fi utile în diferite situații. Caii sunt buni pentru a te mișca rapid și în tăcere. Acolo unde nu există nicio modalitate de a conduce vehicule blindate, este foarte ușor să ajungi pe un cal.

„Putem folosi camioane GAZ-66. Dar cu ele există riscul de a fi detectați. Dar în zorii zilei pe cai, putem livra în tăcere și discret tot ce avem nevoie în pozițiile de luptă. Pe doi cai putem transpora 200 de kilograme. Poți face două călătorii dimineața”, a spus un soldat bașkir.

Caii și cămilele sunt încă folosite în unele armate moderne.

De exemplu, Polonia folosește activ caii pentru a patrula zona de graniță cu Belarus, unde există multe mlaștini. Germania, Statele Unite și Chile au, de asemenea, unități călare care sunt folosite pentru operațiuni speciale ascunse.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite