Forţele ruse au lovit un rezervor de acid azotic în Severodoneţk. Guvernatorul regiunii a cerut locuitorilor să nu părăsească adăposturile antiaeriene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Arhivă
Foto Arhivă

Forţele ruse au lovit marţi un rezervor de acid azotic de la o uzină chimică din Severodoneţk, în estul Ucrainei, a declarat guvernatorul regiunii, Serghei Gaidai, care a cerut locuitorilor să nu părăsească adăposturile antiaeriene din cauza riscului reprezentat de vaporii toxici.

Într-o postare Facebook, comandamentul militar al Ucrainei a spus că forţele ruse „încercau să preia controlul deplin asupra Sievierodoneţk-ului”, conform Reuters.

"Din păcate oraşul e împărţit în două. Dar în acelaşi timp încă se apără. Rămâne ucrainean", a spus primarul oraşulu, Oleksandr Stryuk, sfătuindu-i pe cei circa 13.000 de civili ce se adăpostesc de bombardamente să rămână la adăpost.

Ucraina spune că Rusia a distrus toată infrastructura critică a oraşului cu bombardamente necruţătoare, urmate de val după val de atacuri terestre în masă care au implicat un număr mare de victime.

Forţele ruse înaintau spre centrul oraşului, dar încet, a spus guvernatorul regional Gaidai.

În ultimele zile, armata rusă şi-a concentrat toată forţa militară asupra cuceririi acestui oraş mic întrucât o victorie obţinută aici împreună cu cucerirea geamănului de partea cealaltă a râului ar oferi controlul asupra întregii regiunii Lungansk, îndeplinind unul din obiectivele noii ofensive a Moscovei, dusă parţial în numele separatiştilor pro-ruşi din estul Ucrainei.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite