Fiica femeii care a fost drogată de soț și violată de 72 de bărbați: „Viața mea a fost dată peste cap, a fost începutul unei căderi lente în iad”

0
Publicat:

Dominique Pélicot, un pensionar în vârstă de 71 de ani, a recunoscut că și-a abuzat soția fără știrea ei, timp de 9 ani, drogând-o și apoi „recrutând zeci de străini pentru a o viola în propria casă”.

Gisele Pelicot, femeia care a fost drogată de soțul său FOTO: Profimedia
Gisele Pelicot, femeia care a fost drogată de soțul său FOTO: Profimedia

Pélicot a ținut o evidență meticuloasă a abuzurilor asupra soției sale, pe care poliția le-a descoperit doar din întâmplare, după ce a fost surprins filmând fuste de femei într-un supermarket.

Ani de zile, soția sa, Gisèle Pélicot, acum în vârstă de 71 de ani și cu care se află în proces de divorț, a declarat că a fost tulburată de pierderi ciudate de memorie până când a fost contactată de poliție.

Potrivit The Guardian, fiica bărbatului francez vorbește despre „coborârea în iad”. Ea l-a descris ca fiind probabil „unul dintre cei mai mari criminali sexuali din ultimii 20 de ani”.

În fața instanței vineri, 6 septembrie, Darian a povestit că a aflat de abuzuri chiar de la mama sa, după ce aceasta a vorbit cu anchetatorii.

„Viața mea a fost literalmente dată peste cap. Mama mi-a spus: <Mi-am petrecut cea mai mare parte a zilei la secția de poliție>. Tatăl tău m-a drogat ca să mă violeze cu străini. Am fost obligată să mă uit la fotografii. A fost ceea ce se numește un punct de cotitură, începutul unei căderi lente în iad, unde nu ai idee cât de jos te vei afunda. (…)Mi-am sunat frații... Nu știam ce se întâmplă cu noi”, a spus Darian.

Gisèle Pélicot a cerut ca procesul soțului său să fie public pentru a sensibiliza opinia publică cu privire la utilizarea drogurilor pentru comiterea de abuzuri sexuale. Cazul a zguduit Franța, mulți comentând și unii chiar făcând să circule online presupuse liste ale acuzaților.

Cazul a șocat Franța

Femeia a vorbit în fața instanței din orașul Avignon, sudul Franței, despre șocul pe care l-a trăit atunci când a aflat că soțul ei, Dominique Pelicot, a înregistrat toate violurile. Ea a fost atât de puternic sedată încât nu a conștientizat niciodată violurile, conform Independent.

„Am fost sacrificată pe altarul viciului. M-au tratat ca pe o păpușă de cârpă, ca pe un sac de gunoi... Nu mai am o identitate. Nu știu dacă mă voi reface vreodată. Pentru mine, totul se prăbușește. Acestea sunt scene de barbarie, de viol”, este mărturia șocantă a femeii.

Anchetatorii au numărat aproximativ 200 de cazuri de viol, majoritatea comise de soțul lui Gisèle Pélicot și peste 90 de străini. Aceștia au întocmit o listă de 72 de suspecți, în afară de soț, și au reușit până în prezent să identifice 50 dintre aceștia, cu vârste cuprinse între 26 și 74 de ani, toți judecați.

Gisèle Pélicot a declarat joi că l-a recunoscut doar pe unul dintre presupușii săi violatori, un bărbat care venise să discute cu soțul ei despre mersul pe bicicletă la domiciliul lor și pe care, ulterior, obișnuia să îl salute la brutărie.

Majoritatea suspecților riscă până la 20 de ani de închisoare pentru viol calificat, dacă sunt găsiți vinovați.

Optsprezece dintre cei 51 de inculpați sunt în arest, inclusiv Dominique Pélicot. Alți 32 de inculpați participă la proces în calitate de oameni liberi. Ultimul este judecat în absență.

Procesul va dura până la 20 decembrie.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite