Video Explozii în Kiev. Rusia a lansat un nou val de atacuri cu drone asupra capitalei ucrainene

0
Publicat:

Rusia a lansat mai multe valuri de drone care vizau Kievul la primele ore ale zilei de luni, unitățile de apărare aeriană reușind să apere orașul, a declarat armata Ucrainei.

Rusia a lansat noi atacuri cu drone asupra Kievului FOTO Arhivă
Rusia a lansat noi atacuri cu drone asupra Kievului FOTO Arhivă

Martorii  au auzit numeroase explozii în capitala ucraineană, sunând ca sistemele de apărare aeriană în funcțiune, și au văzut obiecte fiind lovite în aer, relatează Reuters.

Toate dronele lansate de Rusia asupra Kievului au fost fie distruse de sistemele de apărare, fie neutralizate prin tactici de război electronic, a spus Serhiy Popko, șeful administrației militare a Kievului, pe aplicația de mesagerie Telegram.

Conform informațiilor preliminare, nu s-au înregistrat victime și nu au fost raportate daune, a adăugat el.

Kievul, împrejurimile sale și toată partea de est a Ucrainei au fost sub alertă de raid aerian timp de peste cinci ore în dimineața zilei de luni, conform datelor din forțele aeriene ale Ucrainei.

Rusia a lansat multiple atacuri aeriene asupra Kievului și Ucrainei pe parcursul lunii septembrie, vizând infrastructura energetică, militară și de transport a Ucrainei în atacuri care au dus la moartea zecilor de civili.

Rusia neagă că ar viza civili în invazia pe scară largă pe care a numit-o „operațiune specială” atunci când a fost lansată în februarie 2022.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite