Explozie la un gazoduct ucrainean care transporta gaze ruseşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tronsonul pe care s-a produs explozia face parte din primul gazoduct ucrainean folosit în operaţiunea numită „flux invers”
Tronsonul pe care s-a produs explozia face parte din primul gazoduct ucrainean folosit în operaţiunea numită „flux invers”

O explozie s-a produs marţi la un gazoduct al companiei ucrainene de stat Ukrtransgas, folosită pentru a transporta gaze ruseşti în Europa, fără a provoca victime.

Explozia a avut loc la gazoductul internaţional Urengoi-Pomari-Ujgorod, a anunţat Ministerul Internelor de la Kiev într-un comunicat. 

Tronsonul pe care s-a produs explozia face parte din primul gazoduct ucrainean folosit în operaţiunea numită „flux invers”, care presupune transportarea gazelor naturale din Europa Centrală şi de Vest spre Ucraina, inversând practic direcţia în care merg gazele în prezent. 

Operatorul gazoductelor ucrainene Ukrtransgaz a anunţat, la rândul său, că incidentul nu va afecta tranzitul către Europa. Gazprom nu doar că foloseşte gazoductele Ucrainei pentru a-şi efectua livrările în Europa, ci foloseşte şi rezervoarele subterane de pe teritoriul Ucrainei. 

Vom reveni cu amănunte.

[<a href="//storify.com/elenadumitru22/ucraina-legat-de-rusia-prin-livr-rile-de-gaze" target="_blank">View the story "Ucraina, legată de Rusia prin livrările de gaze" on Storify</a>]

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite