Există ruși buni? Dezvăluirile unui ofițer din cadrul Forțelor Speciale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un ofițer din cadrul Forțelor pentru Operațiuni Speciale din Ucraina a făcut dezvăluiri despre operațiunile psihologice ucrainene și despre rușii buni, potrivit Ukrainska Pravda.

image

Forțele pentru operațiuni speciale (SOF) au trei componente principale: unități de luptă, mișcarea de rezistență și operațiuni de informare și psihologice.

Despre cele din urmă nu s-au cunoscut prea multe detalii pentru că aceste informații au fost ținute secrete. Acum, Forțele pentru Operațiuni Speciale dezvăluie specificul muncii lor în acest domeniu considerat la fel de important ca celelalte.

Conform explicațiilor furnizate pentru Ukrainska Pravda de către serviciul de presă al SOF  operațiunile psihologice vizează exclusiv rușii; în raport cu cetățenii ucraineni, aceste unități acționează exclusiv pentru transmiterea unor informații obiective.

 "Unitățile de informații și operațiuni psihologice care activează în cadrul SOF sunt o componentă separată care desfășoară operațiuni psihologice defensive sau ofensive menite să diminueze capacitățile inamicului pe câmpul de luptă, și anume: de la forțarea inamicului să se îndepărteze de pe pozițiile ocupate, să se predea pentru a-și salva viața, să saboteze ordinele comandamentului și până la întoarcerea pe teritoriul lor pentru a rezolva problemele sociale și interne acasă, și nu pe teritoriul țării noastre.

Pentru ei, aceste lucruri echivalează cu dezertarea, dar, dintr-un motiv sau altul se tem mai mult de dictatorul lor decât de ordinele criminale ale comandamentului lor. Iar noi facem eforturi pentru a tăgădui asta. Lucrăm la asta”, au subliniat SOF

 Ofițerul, care poartă indicativul Bravo, s-a adresat și adversarilor săi, reprezentanți ai unităților de operațiuni psihologice ale Federației Ruse: „Bunăvoința ucrainenilor față de ruși a fost distrusă de propriile voastre rachete și gloanțe. Întreaga lume civilizată este alături de Ucraina Niciunul dintre materialele informative sau declarațiile voastre nu va spăla sângele femeilor și copiilor noștri de pe mâinile voastre. Așa că, gândiți-vă dacă ar trebui să vă legitimați soldații teroriști și regimul dictatorial în acest război."

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite