Evenimentele publice din noaptea de Revelion, interzise în Italia. Cum s-a ajuns la această decizie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Carabinieri FOTO: EPA EFE
Carabinieri FOTO: EPA EFE

Italia a anunţat joi înăsprirea restricţiile pentru a reduce creşterea infecţiilor COVID-19, inclusiv prin interzicerea tuturor evenimentelor publice în noaptea de Revelion.

Motivul pentru care autorităţile italiena au luat această decie este atingere unui nivel maxim de infectări din cauza variantei Omicron, 

Ministrul Sănătăţii, Roberto Speranza, a declarat că purtarea măştii va fi din nou obligatorie în aer liber şi a cerut oamenilor să folosească măştile de o calitate superioară, precum cele tip Ffp2, în transportul public şi în alte locuri publice, cum ar fi teatre, cinematografe şi la evenimente sportive, relatează Digi24.

Guvernul a decis să reducă de la 1 februarie 2022 durata certificatului sanitar de la nouă la şase luni precum şi perioada de administrare a dozei de rapel „booster”, de la cinci, la patru luni.

Joim 23 decembrie, Italia a înregistrat un nou vârf de 44.595 de cazuri noi de coronavirus – o creştere de peste 70% în doar o săptămână, în condiţiile în care varianta mai infecţioasă Omicron a început să se răspândească în toată ţara.

În aceeaşi zi, au fost raportate 168 de decese cauzate de infectarea cu SARS-CoV-2, o astfel de cifră înregistrându-se doar în luna mai. 

Ministrul Sănătăţii spune că aproape 89% dintre italieni au fost vaccinaţi.

Vă recomandăm şi: 

Intel şi Italia intensifică discuţiile privind construirea unei fabrici de semiconducturi de 8 miliarde de euro

Expert: Italia ar putea deveni din nou o punte între Rusia şi NATO, precum şi între Rusia şi UE

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite