După ce îşi va încheia pontificatul, Benedict al XVI-lea va deţine titlul de „Papă emerit”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Papa Benedict al XVI-lea FOTO Reuters
Papa Benedict al XVI-lea FOTO Reuters

Papa Benedict al XVI-lea va continua să se numească Sanctitatea Sa chiar şi după încheierea pontificatului său. De asemenea, după ce îşi va depune demisia joi, Joseph Ratzinger va deţine titlul de „Papă emerit” (Papa emerito) sau de „Pontif Roman emerit”, informează BBC şi AP.

Papa Benedict al XVI-lea va purta doar o sutană albă, simplă, fără alte podoabe, a declarat marţi purtătorul de cuvânt al Vaticanului, părintele Federico Lombardi. De asemenea, Papa nu va mai putea mocasini roşii, ci pantofi făcuţi special pentru el de un pantofar din Mexic, scrie BBC.

Sigiliul şi inelul său papal vor fi distruse în ziua în care va părăsi Palatul Apostolic.

Joi, Papa Benedict al XVI-lea va părăsi Sfântul Scaun, nu înainte însă de a-i saluta pe cardinalii prezenţi la Roma. La ora 17.00, ora locală (ora 18.00, ora României), Papa se va deplasa cu elicopterul al Castelul Gandolfo, reşedinţa de vară a papilor, unde va petrece două luni. La ora 20.00, ora locală, garda elveţiană de la Gandolfo va fi înlocuită de poliţişti de la Vatican. Acest schimb de gardă va marca, de fapt, sfârşitul pontificatului său şi începutul perioadei de tranziţie.

Părintele Lombardi a mai spus că „Sfântul Părinte se pregăteşte în rugăciune pentru ultima sa audienţă generală de miercuri”. Pentru ultima audienţă a Papei Benedict al XVI-lea din Piaţa Sf. Petru au fost rezervate 50.000 de bilete, fără a lua în calcul zecile de mii de persoane care o vor urmări fără bilet de pe margini şi de pe Via della Conciliazione, bulevardul care duce la Vatican.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite