Două politiciene au intrat în campanie pentru a deveni prima preşedintă a Franţei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marine Le Pen FOTO EPA-EFE
Marine Le Pen FOTO EPA-EFE

Două politiciene au intrat duminică în campanie electorală în Franţa cu gândul de a deveni prima femeie preşedintă a ţării în urma alegerilor din primăvara anului viitor, relatează The Associated Press.

Marine Le Pen, liderul partidului de extremă dreapta Adunarea Naţională, şi primăriţa Parisului, socialista Anne Hidalgo, şi-au anunţat oficial candidaturile la preşedinţia Franţei.

Ele s-au alăturat astfel unei liste în plină expansiune cu contracandidaţi împotriva preşedintelui în exerciţiu, progresistul Emmanuel Macron.

Hidalgo, 62 de ani, primăriţă a capitalei Franţei încă din 2014, este văzută drept favorită pentru a obţine nominalizarea Partidului Socialist. Ea şi-a lansat candidatura la Rouen, un oraş din nord-vestul Franţei.

„Vreau ca toţi copiii din Franţa să aibă aceleaşi oportunităţi pe care le-am avut eu”, a spus liderul socialist.

Anne Hidalgo este fiica unor imigranţi spanioli care au fugit din ţara lor în căutarea libertăţii sub conducerea dictatorului Francisco Franco.

Le Pen, 53 de ani, şi-a început campania la Frejus, în sudul Franţei, cu angajamentul de a apăra „libertatea” francezilor. Ea a promis că va fi dură cu „părţile din Franţa care au fost talibanizate”.

Emmanuel Macron, 43 de ani, încă nu şi-a anunţat candidatura pentru realegerea la Palatul Elysee.

Conform sondajelor, viitorul preşedinte al Franţei va fi ales din al doilea tur, dintre Le Pen şi Macron, aşa cum s-a întâmplat şi în 2017.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite