Două ministere din Norvegia şi Partidul Laburist au fost vizate de atacuri informatice, în spatele cărora s-ar afla FSB

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oficialii din Norvegia cred că atacurile informatice vin din Rusia
Oficialii din Norvegia cred că atacurile informatice vin din Rusia

Mai multe instituţii din Norvegia, printre care Ministerele Apărării şi de Externe, dar şi Partidul Laburist, au fost vizate de atacuri informatice care, potrivit serviciului de securitate naţională PST au legătură cu hackerii ruşi, relatează BBC News.

„Am fost informaţi de PST că grupul parlamentar laburist a fost vizat de o tentatică de atac informatic de un grup pe care PST îl leagă de serviciile externe de informaţii”, a declarat purtătoare de cuvânt a laburiştilor, Camilla Ryste.

Deputaţii au fost sfătuiţi să aibă grijă atunci când comunică online.

Oficiali din PST au declarat pentru presa locală că nouă conturi de e-mail ale Partidului Laburist şi ale altor instituţii au fost vizate.

În spatele atacurilor s-ar afla grupul APT29, care ar avea legături cu serviciile de informaţii FSB. Aceiaşi hackeri s-ar fi aflat şi în spatele atacurilor informatice vizând Partidul Democrat american, în timpul campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale.

Anterior, PST a avertizat într-un raport anual că serviciile de informaţii ruse reprezintă o ameninţare tot mai mare.

Însă Ambasada Rusiei la Oslo a descris raportul drept o „vânătoare de vrăjitoare” care urmăreşte întoarcerea la „perioada Războiului Rece”.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite