Doar o treime dintre britanicii care au votat pentru Brexit îl consideră un succes

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit YouGov, 19% dintre eurosceptici au considerat ieșirea țării din UE un eșec.

Brexit. Foto: Shutterstock
Brexit. Foto: Shutterstock

O treime dintre britanicii care au votat pentru părăsirea UE (Brexit) la un referendum în urmă cu șase ani cred acum că ideea a avut succes. Acest lucru este dovedit de rezultatele unui sondaj de opinie publică al companiei sociologice YouGov, publicat sâmbătă în ziarul The Times .

Doar 34% dintre respondenții eurosceptici au considerat Brexitul un succes. 19% cred că a eșuat. Dintre cei care au votat pentru menținerea Regatului Unit în UE în 2016, 15% dintre cei chestionați consideră Brexitul un succes și 53% un eșec.

Peste 40% dintre participanții la sondaj au recunoscut că, efectele ieșirii regatului din UE s-au dovedit a fi mai grave în practică decât și-au imaginat în 2016. 23% dintre respondenți au spus că Brexit-ul a înrăutățit poziția Regatului Unit în lume, 34% cred că este dăunător economiei, iar 41% cred că a înrăutățit situația cu migrația ilegală.

Mai puțin de jumătate dintre respondenți - 47% - ar dori acum să revizuiască rezultatele referendumului și să revină în Uniunea Europeană. 34% au spus că vor vota în continuare pentru Brexit, 10% au fost indeciși în această problemă, iar 8% au recunoscut că nu vor vota deloc.

Ziarul nu oferă informații despre numărul de participanți la ancheta sociologică și momentul efectuării acestuia.

Despre consecințele Brexit-ului

Miercuri, Centrul pentru Reforme Europene și-a publicat calculele. Ei au arătat că părăsirea UE a costat Regatul Unit 33 de miliarde de lire sterline (40 de miliarde de dolari) până în iunie 2022 în pierderi din investiții și venituri comerciale.

Regatul Unit a părăsit UE în noaptea de 1 februarie 2020, după ani de negocieri. În decembrie 2020, părțile au încheiat un acord care presupune o zonă de liber schimb pentru bunuri și servicii fără cote și tarife. La 1 ianuarie 2021 a expirat perioada de tranziție post-Brexit, timp în care Regatul Unit a fost supus tuturor regulilor europene. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite